Delegaţie franceză, în vizită la Fărcaşa

ff1O delegaţie franceză, din localitatea Gonneville-la-Mallet, regiunea Normandia, se află în aceste zile în comuna Fărcaşa. Delegaţia franceză, care a venit în România la invitatia consilierului local Dunca Fănică, este condusă de către domnul Daniel Perier,viceprimar al localităţii şi a fost primită de către primarul comunei Fărcaşa,dl. Ioan Stegeran.Din discutiile purtate între cele doua părti a reieşit dorinţa tuturor de a pune bazele unei colaborări permanente pe plan social, cultural, artistic, ştiinţific şi sportiv, a identificării programelor comune de dezvoltare a turismului şi a promovării relaţiilor economice reciproc avantajoase între cele doua localităţi.Delegatia franceză a vizitat si Şcoala gimnazială „Lucian Blaga”,  membrii acesteia fiind deosebit de încântati de conditiile oferite elevilor pentru studiu.Directoarea unităţii,prof.Viorelia Vele, le-a propus de asemenea oaspetilor francezi ca între cele două şcoli să aibă loc schimburi culturale,în conditii de reciprocitate.

Localitatea Gonneville-la-Mallet este situată la 20 de kilometri de orasul Le Havre si la 4 kilometri de mare ,fiind despartită de Anglia prin Canalul Mânecii. Micul oraşel este un puternic centru agricol, aici existând una dintre cele mai vechi Burse de porumb din zonă.Localitatea mai este cunoscută prin multiplele activităţi culturale ce se desfăşoară de-a lungul anului şi,mai ales,prin faptul că aici s-a născut unul dintre cei mai mari scriitori francezi:Guy de Maupassant.

În timpul sejurului în România ,oaspetii străini au vizitat,şi vizitează în continuare, obiective turistice si economice din zona Fărcaşa precum şi din judeţul Maramureş.

Mai multe fotografii aici: Comuna Farcasa Maramures

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.