Delgaz Grid investește peste 11 milioane de lei în județul Maramureș pentru modernizarea rețelei de gaz

Delgaz Grid investește peste 11 milioane de lei în județul Maramureș pentru modernizarea rețelei de gaz

  • Cele mai ample lucrări din acest an se desfășoară în municipiul Baia Mare și orașul Seini;
  • Anul trecut în județul Maramureș au fost înlocuiți peste 11 kilometri de conducte și branșamente de gaz, iar rețeaua a fost extinsă cu 52 kilometri;

 Delgaz Grid va desfășura anul acesta în județul Maramureș proiecte de investiții în valoare de peste 11 milioane de lei, pentru  modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale pe o lungime de peste 28 de kilometri. Scopul investițiilor este creșterea calității serviciilor, în ceea ce privește continuitatea și siguranța, precum şi a numărului clienților racordați la rețea pentru a beneficia de gaze naturale.

Cele mai mari proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în municipiul Baia Mare și Seini .

Anul trecut în județul Maramureș s-au derulat patru proiecte de investiții prin care s-au înlocuit conducte și branșamente gaze naturale pe o lungime de peste 11 kilometri, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 52 de kilometri, pentru racordarea de noi consumatori. Cele mai mari proiecte de înlocuire a rețelei de gaz s-au desfășurat în localitățile Rohia și Șomcuta Mare.

Delgaz Grid a investit în anul 2021 în distribuția de gaze naturale peste 330 milioane lei, în special pentru modernizarea a 310 kilometri de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 575 de kilometri. Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale au fost înființate 5 noi distribuții de gaze naturale în localități din județele Bacău, Neamț, Satu Mare, Iași și Hunedoara și au fost modernizate 6 stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Bacău, Hunedoara, Iași, Neamț și Sibiu.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de  82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de circa 2,7 miliarde de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.