Delia, acuzată că a PLAGIAT “Da, mamă”. Ascultă aici varianta ORIGINALĂ

Deşi single-ul „Da, mamă“ se bucură de un succes formidabil, devenind prima piesă în limba română care a depăşit un milion de vizulizări pe YouTube la doar o zi de la lansare, acuzaţiile de plagiat nu au întâziat să apară.

mama

După ce Mircea Badea a lansat, în emisiunea „În Gura Presei“, ipoteza conform căreia piesa „Da mamă“, compusă de Carla’s Dream, este „unu la unu cu Eminem, «Sing For The Moment»“, mai mulţi compozitori şi specialişti muzicali au analizat melodia şi au comparat referenul cu piesa „originală“.

Contactaţi de reporterii „Adevărul“, reprezentanţii casei de discuri Cat Music au negat acuzaţiile de plagiat aduse Deliei pentru single-ul „Da, mamă“.

Sabin Penea, absolvent al Conservatorului Bucureşti, fost basist al trupei Timpuri Noi, violonist, câştigător a multiple concursuri internaţionale de muzică de cameră şi primviolonist la Solartis Quartet, a analizat şi comparat, pentru Europa FM, single-ul Deliei, „Da, mamă“, cu piesa „Sing For The Moment“ a lui Eminem, care foloseşe linia melodică a piesei „Dream On“ de la Aerosmith. Acesta susţine că, deşi primele două fraze din „Da, mamă“ şi „Sing For The Moment“ se aseamănă, „ca traseu armonic, piesele nu au legătură“.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.