Demantelarea dreptei

Dreapta romaneasca este intr-un proces de demantelare din interior. Orgoliile provin din interior. ACL-ul, n-a reusit sa atraga PMP-ul in aceasta constructie politica.PDL-ul, nu va da candidatul prezidentiabil, asta este o certitudine. Insa electoratul PDL-ului, care nu este de acord cu aceasta fuziune, o va vota pe Monica Macovei. In conditiile acestea Victor Ponta va iesi invingator din primul tur. Monica Macovei si-a dat seama ca, Predoiu nu va ajunge candidatul acestei aliante electorale pentru Palatul Cotroceni. Sondajele il vor da castigator in interiorul acestei constructii politice, pe Klaus Johannis.Si atunci, electoratul fidel, PDL-ului, o va vota pe Monica Macovei. Asta inseamna ca, Monica Macovei sa-si dea demisia din partid, sa candideze independent. In prima instanta, poate cere sustinerea electoratului PDL, nemultumit ca, propriul lor candidat propus, nu poate candida. Sansele Monicai Macovei, pentru prezidentiale sunt ca si inexistente.Asadar din PDL s-a desprins gruparea propiata presedintelui tarii, existand riscul ca, odata plecata Monica Macovei in campania electorala, ca si independent pentru Cotroceni sa plece si altii din partid. Numai ca, Monica Macovei, dupa aceasta campanie electorala, nu are usile deschise, pentru intoarcere. Mai ales daca Johannis, pierde alegerile prezidentiale. Deoarece voturile care vor merge catre Macovei, puteau merge catre Johannis..Exista posibilitatea ca, Macovei sa-si infiinteze un partid politic.Singura sansa pentru fostul ministru al Justitiei, sa revina in partid, -in eventualitatea plecarii din partid si a candidaturii la prezidentiale- ar fi obtinerea unui scor destul de ridicat la alegerile prezidentiale si plecarea din fruntea partidului a lui Vasile Blaga.Asta in eventualitatea pierderii alegerilor prezidentiale de catre Johannis.

Cat priveste PNL-ul, nici aici lucrurile nu sunt prea roz.Tariceanu si-a infiintat un partid politic, sa-l sustina in demersul pentru Palatul Cotroceni.Numai ca, PNL-ul are de pierdut, deoarece si aici masa nemultumitilor este destul de mare.Electoratul PNL-ului, nemultumit de propunerea Johannis, la functia suprema in stat, are varianta Tariceanu.Si nu numai.Pentru ca si Ghise, si-a anuntat candidatura la prezidentiale.Ca si independent. Nu are o alta variant.

Asadar atat PDL cat si PNL, deja au pierdut din electorat. Dreapta romaneasca este scindata din interior. Alegatorul care voteaza in mod constant dreapta, vede orgoliile prea mari, existand posibilitatea sa nu mearga la vot.Daca totusi, candidatul dreptei ajunge in turul doi, putin probabil, sa se uneasca pe ultima suta de metri, partidele de dreapta, in sustinerea candidatului, mai mult ca sigur, Johannis.

In aceste conditii: alea jacta est. Stanga romaneasca este unita, in jurul lui Ponta, electoratul PSD-ului va iesi masiv la vot, mai ales cel din zona rurala, dar poate castiga foarte multe voturi partidul din Kiseleff, chiar si din marile orase.Rezultatul pare previzibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.