Depunerea jurământului militar

 Astăzi, la sediul unității noastre, într-un cadru restrâns, impus de condițiile referitoare la distanțarea socială, cei 21 elevi jandarmi aflaţi în stagiu de practică, au depus jurământul militar față de țară și popor. Pe rând, fiecare dintre ei și-a rostit numele iar apoi legământul sacru faţă de ţară.

După rugăciunea de sacralizare a jurământului săvârșită de către preotul militar al unității, Inspectorul șef, domnul colonel Petru – Marcel Florișteanu a transmis tinerilor elevi un mesaj: ,,Depunerea jurământului militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare militar, exprimă angajarea tinerilor elevi pe drumul onoarei militare, al pregătirii temeinice, al misiunii mereu îndeplinite.

Depunerea jurământului este momentul în care obligaţiilor ce revin fiecărui cetăţean li se adaugă obligaţii noi care onorează şi înnobilează. Prioritatea interesului public, sacrificiul în beneficiul comunităţii, al Patriei, devin de azi firescul vieţii de zi cu zi pentru fiecare din tinerii elevi. Sentimentul de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în astfel de momente, ne călăuzește paşii în carieră şi ne revine în memorie atunci când ne este mai greu.

Vă doresc succes în îndeplinirea obiectivelor stabilite iar la finalul studiilor vă așteptăm să fiți colegii noștri!”

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.