Deputat Adrian Todoran : Guvernarea PSD-ALDE îngroapă România în datorii

Domnilor guvernanți, cei care vă autointitulați drept cei mai buni și pricepuți în toate, mai știți face și altceva decât să îndatorați zilnic poporul român ?

Cred că este o întrebare legitimă, dat fiind situația dezastruoasă în care se află economia națională după primele luni de guvernare a PSD și ALDE. În concret, actualul guvern, dirijat precum o marionetă de către condamnatul Liviu Dragnea, a reușit în numai trei luni și jumătate, performanța nemaiîntâlnită de a îndatora statul român cu 4,7 miliarde de euro, jumătate din suma împrumutată pe parcursul întregului an 2009, în plină criză economică globală.

Susținerea de către coaliția guvernamentală PSD-ALDE a unor politici fiscale nefundamentate, ce nu găsesc suport în dinamica încasărilor bugetare, determină un dezechilibru serios în economia statului. Consecința acestei crase incompetențe fiind necesitatea contractării de credite, practic își acoperă promisiunile electorale și toate fantasmagoriile cuprinse în planul de guvernare, prin împrumuturi. Nu fac altceva decât să pună în aplicare o politică a împrumuturilor succesive, strategie care pe termen lung duce la faliment. Dacă o firmă în urma unui managemente defectuos poate ajunge în faliment, nu același lucru se poate spune și despre stat, dar o țară ca România, extrem de bogată în resurse și cu mare potențial agricol, când nu-și va mai putea plăti datoriile în bani, va ajunge să cedeze resurse minerale, petrol, gaz, lemn și teren. Spun aceste lucruri cu toată responsabilitatea și țin să le subliniez întrucât românii trebuie să știe încotro se îndreaptă țara lor, dacă va continua să fie condusă după un model fantezist și păgubos susținut de PSD.

Nici la capitolul investiții, actualul guvern nu are cu ce se lăuda, ba din contră, fondurile pentru investiții au fost diminuate la 0,04% din PIB, cel mai mic nivel din ultimii 10 ani. Dacă se continuă în acest ritm, cu siguranță putem spune adio modernizării infrastructurii de transport, a sistemului medical, energetic sau revigorării sectorului industrial.

Trag un semnal de alarmă asupra faptului că prin aceste împrumuturi succesive luate în numele și pe seama românilor, de către gașca politică PSD-istă, țara ajunge să fie aservită capitalului străin. Suntem vânduți unor bănci străine și Fondului Monetar Internațional, România pierzându-și astfel independența economică, fără de care independența politică este doar o închipuire.

1 COMENTARIU

  1. Scuze ca va stric petrecerea, dar datoriile acelea sunt refinantari ale datoriilor anterioare, inclusiv cele care acopera gaurile guvernarii Ciolos, fonduri europene declarate ca incasate etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.