Deputat PSD Tătaru Florin: “Corina Creţu comisar european pentru Politica Regională – cea mai mare victorie a diplomaţiei române din ultimii ani”

10678819_1691318724426697_1885281526394651901_nDesemnarea  europarlamentarului  PSD Corina  Creţu  în  calitate  de  comisar european  pentru Politica Regională este cea mai mare victorie a diplomaţiei române din ultimii ani. Comisariatul pentru Politici Regionale gestionează peste 350 de miliarde de euro, echivalentul a aproape o treime din bugetul Uniunii Europene.

Prin  această  desemnare,  România  capătă în  acest  moment  o  importanţă deosebită,  o recunoaştere a ponderei pe care o va avea în noua Comisie Europeană, și poate acționa ca o țară demnă și mândră de rolul ei în construcția europenă. A înainta Comisiei Europene  și a fi acceptat de către preşedintele CE Jean Claude-Juncker un român, pe cea mai importantă funcție de comisar, reprezintă în mod direct o susţinere clară pentru România , pentru prim-ministru Victor Ponta, şi pentru profesionalismul și abilitățile omului care a fost ales să ocupe această funcţie,  europarlamentarul  PSD  Corina  Cretu.

Demersul  președintelui  Băsescu,  a  liderilor  ACL Vasile  Blaga  și  Klaus Iohannis  de  a  bloca această nominalizare a Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european nu au reușit. Anunţul făcut ieri de Jean Claude-Juncker vine ca o înfrângere pentru Klaus Iohannis, Vasile Blaga cât şi pentru Traian Băsescu, care s-au opus  vehement nominalizării  Corinei Creţu.

Deși acesta este unul dintre momentele în care interesul național trebuie să prevaleze în fața intereselor personale sau de partizanat politic, perpetuând modelul politic distructiv al lui Traian Basescu, Iohannis si Blaga s-au comportat profund iresponsabil, anti-românesc și anti-european. De  aceea față  de  români,  față  de  România,  domnii  Klaus  Werner  Iohannis  și  Vasile Blaga datorează  scuze, mai ales în condițiile în care dl Iohannis dorește să fie președintele tuturor românilor.

Obținerea acestui portofoliu de către reprezentantul României în Comisia Europeană arată că,dacă  acționăm  la  Bruxelles  având  ca  obiectiv satisfacerea  interesului  național,  putem  avea realizări de care cetățenii români să fie mândri.

În  nume personal  și  al  PSD Maramureș  fac  apel  la  toate  partidele  cu reprezentanți  atât  înParlamentul României, cât și în Parlamentul European să sustină propunerea  Corinei Crețu de comisar  pentru  Politici  Regionale  în dezbaterile  din  cele  două  camere  legislative,  Senat  și Camera Deputaților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.