Deputat Viorica Cherecheş: “Memoria victimelor trebuie preţuită, să nu o lăsăm să dispară, să construim o lume mai bună, liberă şi demnă!

Deputat Viorcia Cherecheş: “Memoria victimelor trebuie preţuită, să nu o lăsăm să dispară, să construim o lume mai bună, liberă şi demnă!

Anual, pe 27 ianuarie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului, numită şi “o tragedie a umanităţii”. Milioane de oameni şi-au pierdut vieţile, singura lor vină fiind aceea că sunt evrei sau romi.

Generaţiile actuale au datoria de a “ recunoaşte” şi “înţelege” această tragedie pentru ca ea să nu se mai repete. Deputatul liberal de Maramureş, dr. Viorica Cherecheş a transmis un mesaj tinerilor, dar şi un îndemn să “preţuiască memoria victimelor şi să nu o lase să dispară”.

“Comemorăm astăzi victimele Holocaustului, o tragedie a umanităţii. Durerea supravieţuitorilor nu se poate şterge, suferinţa nu se poate uita.

Generațiile tinere sunt datoare să recunoască şi să înțeleagă tragedia Holocaustului, să fie ferme în fața istoriei pentru ca asemenea episoade de dezumanizare să nu se mai repete.

Memoria victimelor trebuie preţuită, să nu o lăsăm să dispară, să construim o lume mai bună, liberă şi demnă”, a spus deputatul liberal de Maramureş, dr. Viorica Cherecheş.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.