Deputatul Adrian Todoran: inițiator al proiectului de lege privind reducerea numărului de  parlamentari la 300

Deputatul Adrian Todoran: inițiator al proiectului de lege privind reducerea numărului de  parlamentari la 300

Proiectul  de Lege pentru modificarea Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente a fost trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor.

22 de deputați și senatori PMP au  întocmit acest proiect de lege care aduce ca principală modificăre reducerea numărului de parlamentari .

Deputatul Adrian Todoran, unul dintre inițiatorii acestu proiect, a menționat : ”Inițiativa legislativă a PMP, a cărei inițiator sunt, privind reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată tacit în Senat. Este absolut necesar ca această lege să ajungă urgent la votul final în Camera Deputaților, unde toți parlamentarii să țină cont că respectarea deciziilor Curții Constituționale nu este opțională, iar suveranitatea aparține poporului român! În 2009, Curtea Constituțională valida rezultatele referendumului național unde peste 7,7 milioane de români au votat pentru un Parlament cu maximum 300 de persoane, pentru un legislativ mai restrâns si mai eficient, care să lucreze exclusiv în interesul cetățenilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.