Deputatul Bota Călin a susținut în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege pentru aprobarea contractului de finanţare intre România şi Banca Europeană de Investiţii!


Proiectul de lege pentru aprobarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii prezentat de către deputatul PNL de Maramureș, Bota Călin a primit votul deputaților
„Am prezentat în Camera Deputaților Raportul Comisiei de Buget-Finanțe privind proiectul de Lege pentru aprobarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în vederea realizării Spitalului Regional de Urgență Cluj. Propunerea legislativă a primit votul deputaților și urmează să fie votată de Senat, în calitate de for decizional.
Conform contractului de finanţare, împrumutul B.E.I. în valoare de 305 milioane euro reprezintă aproximativ 67% din costul Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, iar diferenţa de aproximativ 150,4 milioane euro, la care se adaugă taxele şi impozitele aferente proiectului, se vor asigura de partea română din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat.
Proiectul se realizează pe o perioadă de 7 ani, respectiv 2020-2026, data finală de disponibilizare a împrumutului fiind de până la 72 de luni de la data semnării contractului de finanţare.
Spitalul Regional de Urgență Cluj va asigura servicii medicale de înaltă calitate pentru toți locuitorii din zona Nord-Vest a țării, inclusiv pentru maramureșeni, și mă bucur că prin deciziile luate în Parlament reușim să punem umărul la un proiect important pentru sănătatea cetățenilor.” a transmis deputatul Bota Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.