Deputatul Brian Cristian: a fost adoptată în Parlament legea USR privind protecția victimelor violenței domestice!

Deputatul Brian Cristian: a fost adoptată în Parlament legea USR privind protecția victimelor violenței domestice!

„Asigurăm protecție victimelor violenței domestice. A fost adoptată în Parlament legea USR care oferă victimelor posibilitatea de a putea folosi locuințe sociale sau locuințe de necesitate care să le asigure siguranța, departe de agresor.
Proiectul USR a fost inițiat de colegele mele Oana Țoiu Țoiu și Oana Cambera. Văzând statisticile care spun că 1 din 3 ordine de protecție sunt încălcate și 8 din 10 fapte se întâmplă la domiciliu, deputatele USR au înțeles că victimele violenței domestice au nevoie de soluții concrete pentru a putea avea o viață independentă.
Asigurarea unei locuințe sociale este parte a acestei soluții. Odată promulgată legea USR, victimele violenţei domestice vor putea folosi aceste locuințe pe perioada ordinului de protecţie. Mărirea fondului de locuire rămâne o necesitate.
O altă problemă pe care o repară legea USR este numărul mic al locuințelor de urgență destinate victimelor violenței domestice. Prin proiectul USR se suplimentează numărul lor, punându-se la dispoziția victimelor și adăposturile de necesitate prevăzute în caz de inundații.
Odată promulgată legea USR, victimele violenţei domestice vor putea folosi aceste locuințe pe perioada ordinului de protecţie.” a transmi deputatul USR de Maramureș, Brisn Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.