Deputatul Brian Cristian: USR are patru domenii de interes în noua sesiune: lupta anticorupție, sănătatea, educația și mediul!

Ne ținem de cuvânt și continuăm să luptăm, din Opoziție, pentru o Românie fără hoție, o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată este deviza deputatului USR PLUS, Cristian Brian.
„USR are patru domenii de interes în noua sesiune: lupta anticorupție, sănătatea, educația și mediul.
Anticorupție
– Eliminarea și/sau taxarea, după caz, a fiecărei categorii de pensii speciale și modificări legislative pentru interzicerea cumulului pensiei speciale cu salariul.
– Trei proiecte legislative parte a „pachetului antiplagiat”.
Un proiect de lege pentru ca plagiatorii dovediți să nu mai primească indemnizația lunară pentru titlul de doctor, măsură care ar urma să se aplice și conducătorilor de doctorate măsluite.
Proiecte pentru îmbunătățirea transparenței în universitățile din România și în funcționarea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.
– Modificarea legilor Justiției spre punerea lor în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene. Modificările la legile Justiției sunt deja pregătite de fostul ministru Stelian Ion, iar USR va insista pentru adoptarea lor atât pentru a atinge obiectivul din PNRR, cât și pentru că sistemul de Justiție are nevoie de ele.
– Nou Cod electoral, cu o viziune modernizatoare și europeană a proceselor electorale, cu facilitarea exercitării drepturilor electorale în țară și în Diaspora și cu adoptarea bunelor practici recomandate de Comisia de la Veneția și OSCE.
Educație
– Extinderea la nivel național a programului „Masa caldă”, aflat în stadiu de pilot de mai mulți ani
– Extinderea Programul „Școală după școală” care vizează creșterea calității învățământului și scăderea ratei abandonului școlar prin reorganizarea programului elevilor, astfel încât acesta să fie de la 8.00 la 17.00 și să includă, pe lângă orele de studiu, masa caldă la prânz și activități opționale.
Sănătate
– Propuneri legislative privind malpraxisul și îmbunătățirea sănătății mintale.
– Proiect prin care autoritățile locale să finanțeze și sportul pentru copii și juniori pe lângă activitățile sportive pentru seniori.
– Pachetul „Sprijin pentru fete”, prin care vor fi sprijinite fetele și mamele minore.
Mediu
– „Programul pădurii”, prin care să fie stopat modul haotic și fraudulos prin care se realizează exploatarea lemnului și transportul acestuia.
Vor fi făcute demersuri pentru aprobarea proiectului de lege care instituie un registru național de mediu și un cazier de mediu, proiect depus în luna ianuarie de parlamentarii USR Oana Cambera și Dragoș Popescu.
Ne ținem de cuvânt și continuăm să luptăm, din Opoziție, pentru o Românie fără hoție, o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată!” a transmis Cristian Brian, deputat USR PLUS de Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.