Deputatul Duruș avertizează: „Suntem în pragul unei noi creșteri de câteva zeci de procente  a prețului la gunoi”

Deputatul Duruș avertizează: „Suntem în pragul unei noi creșteri de câteva zeci de procente  a prețului la gunoi”

Groapa de gunoi temporară de lângă Baia Mare este o rușine vizuală pentru un oraș care se vrea civilizat, curat și candidat la diverse titluri europene. Zidul de gunoi ajunge undeva la 7 metri înălțime, ceea ce încalcă datele tehnice ale proiectului avizat de APM, transformând depozitul într-unul ilegal. Cum depozitul ecologic de la Fărcașa nu este finalizat, operatorul de salubritate este obligat să găsească o soluție legală pentru a depozita gunoiul menajer. Asta înseamnă că Drusal trebuie să construiască o altă groapă temporară.

De la începutul lunii viitoare, societatea de salubritate trebuie să încheie un alt contract pentru ridicarea gunoiului menajer. Dacă până acum contractul era încheiat cu municipalitatea, de acum el va fi semnat cu Consiliul Județean.

Pretenția operatorului este de majorare a prețului la populație ca urmare a investițiilor pe care este obligat să le facă. „Anul trecut prețul a crescut cu 80% în Baia Mare. Acum suntem în pragul unei noi creșteri de câteva zeci de procente. Am avertizat de acum doi ani că aici se va ajunge. Contribuabilul este pus să plătească de două ori. Odată plătește, prin taxe și impozite, pentru sumele alocate în proiect ca cheltuieli neeligibile, iar apoi trebuie să suporte majorări de preț, pentru că banii săi la buget nu au fost folosiți cu cap. În varianta cea mai pesimistă, dar de care nu suntem foarte departe, Consiliul Județean va fi pus să returneze înapoi toți banii europeni din proiect. Tot pe spatele contribuabilului va cădea și acoperirea acestei găuri.” a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților, deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș.

(P)

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.