Deputatul Duruș (USR) cere intervenția de urgență a ministerului: Reabilitarea DN 18B suspendată de o jumătate de an

Șoferii s-au bucurat anul trecut, în august, când au văzut că începe reabilitarea DN 18B Baia Mare – Târgu Lăpuș, mai ales că termenul de finalizare al lucrării a fost estimat la două luni și jumătate. Tronsonul de 45 de km a fost de-a lungul anilor minge de ping-pong între Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Maramureș, fiecare avându-l în proprietate cu scopul declarat că vor aduce starea carosabilului la condiții optime. S-au reușit doar cârpeli grosiere, drumul devenind unul dintre cele mai rele din județ, deși valorile de trafic sunt ridicate.

Gogoașa recondiționării drumului prin metoda reciclării in situ, pretențios numită reabilitare, s-a desumflat foarte repede. După o săptămână de la începerea lucrărilor, le-au stopat. „S-a greșit rețeta la asfalt”. Vreo 40 de zile au făcut pauză. Au reluat lucrările câteva săptămâni în 2018, reușind să aducă la condiții bune de rulare aproximativ 10 km din drum. De atunci…pauză, deși, de mai bine de o lună se putea lucra pe drum. Nemulțumit de abandonarea lucrărilor, deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, a cerut, printr-o interpelare, ministrului Transportului să intervină de urgeță.

„ Suntem imediat la jumătatea lunii aprilie și anul acesta nu s-a reparat niciun metru din carosabil. De la începerea lucrărilor au trecut aproape 9 luni. În acest interval l-au schimbat pe directorul de la drumuri pus în primul mandat de ministrul Cuc, pe care l-au găsit țap ispășitor pentru „rețeta greșită” la asfalt. Observăm că dacă premierii PSD nu au mână bună la pus miniștri la Transporturi, nici miniștri nu au mână bună în a pune directori la structurile naționale și zonale ale CNAIR. Drumurile rămân nefăcute”, a spus Duruș.

VIDEO

(P)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.