Deputatul UNPR Nuţu Fonta: Micuţul din comuna Săcel a murit din cauza unei afecţiuni banale, un fapt mai puţin obişnuit în România anului 2015

nutuDeputatul UNPR de Maramureş, Nuţu Fonta, s-a adresat ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, în cazul decesului cu zile al unui copil din Săcel, care a sfârşit tragic după ce a fost plimbat între mai multe spitale. „Un copil de trei ani din judeţul Maramureş a decedat zilele trecute din cauza unei insuficienţe respiratorii, după ce a fost plimbat între mai multe spitale.

Micuţul din comuna Săcel a murit din cauza unei afecţiuni banale, un fapt mai puţin obişnuit în România anului 2015. Mama copilului, Rodica Dologa, l-a dus mai întâi la Spitalul Orăşenesc din Borşa, unde nu exista un medic pediatru, micuţul fiind trimis apoi la unitatea spitalicească din Vişeu de Sus. Femeia susţine că a stat acolo încă o jumătate de oră până la apariţia medicului, iar după alte patru ore, copilul a făcut infarct. Pacientul a fost resuscitat, dar fără rezultat, iar între timp s-a renunţat şi la ideea transportării sale la Spitalul Judeţean din Baia Mare, aflat oricum la 120 de kilometri distanţă.

Deşi autorităţile medicale s-au disculpat iniţial, afirmând că stopul cardiac a survenit pe fondul agravării insuficienţei respiratorii, deoarece suferinţa ar fi fost mult mai veche în raport cu aducerea copilului la spital, totuşi ancheta derulată rapid de DSP Maramureş a dus la amendarea a trei medici”, a arătat Fonta în documentul parlamentar trimis conducerii Ministerului Sănătăţii.

Deputatul UNPR a mai afirmat că micuţul ar fi putut fi salvat dacă posturile vacante din spitalele din Maramureş ar fi fost ocupate, tragedia respectivă fiind şi o consecinţă a crizei de medici. În finalul interpelării, Nuţu Fonta i-a cerut ministrului Bănicioiu să declanşeze o anchetă la nivelul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, care să investigheze acest caz. De asemenea, parlamentarul de Borşa l-a chestionat pe ministrul Sănătăţii referitor la deficitul de medici şi asistenţi existent în prezent în judeţul Maramureş, cu precădere în spitalele din Borşa şi Vişeu de Sus.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.