Deputatul USR Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, i-a trimis ministrului transporturilor Alexandru Răzvan Cuc o nouă interpelare legată de DN 18 B Baia Mare-Târgu Lăpuș

Deputatul USR Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, i-a trimis ministrului transporturilor Alexandru Răzvan Cuc o nouă interpelare legată de DN 18 B Baia Mare-Târgu Lăpuș.

Intervenția deputatului maramureșean vine după ce în presă au apărut informații că DNA a pornit o anchetă legată de achizițiile de materiale făcute pentru acest tronson și că Inspectoratul de Stat în Construcții a decis să suspende activitatea în șantier. Lucrările pe DN 18B au început în luna august a anului trecut. Ele trebuiau finalizate până în decembrie 2018. Mai jos aveți interpelarea deputatului Duruș.

„La finalul lunii iunie mi-ați răspuns, la o interpelare adresată la începutul lunii aprilie, că DN 18 B pe sectorul Baia Mare – Târgu Lăpuș va fi finalizat până la sfârșitul lui august 2019. Suntem în septembrie și situația este neschimbată de 5 luni. Mai mult, aflu că DNA a demarat o anchetă legată de acest drum reabilitat în situ și că Inspectoratul de Stat în Construții a decis, încă din iunie, să sisteze orice lucrarea pe sectorul amintit. Mă întreb dacă știați la data la care mi-ați formulat răspunsul de decizia Inspectoratului și motivele invocate. Cred că erați obligat să știți! Sunt total nedumerit de ce nu ați amintit în răspuns acest lucru!?

Faptele suspectate de DNA sunt extrem de grave. Se invocă că au fost făcute achiziții de materiale de peste 5 milioane de lei, fără să existe autorizație de construire și proiect tehnic avizat de CNAIR.  Excluzând partea de achiziții, subiect ce intră sub incidența competențelor organelor de anchetă, sunt contrariat cum ministerul a girat și alocat bani pentru o lucrarea care nu are documentație tehnică, așa cum a scris presa, făcând trimitere la documete existente la DNA și semnate de angajați ai CNAIR Cluj. Solicit să-mi puneți la dispoziție autorizația de construire și proiectul tehnic cu toate avizele necesare și datele la care acestea au fost obținute de la fiecare instituție care trebuia să semneze documentele.

În cazul în care suspiciunile se confirmă, ne aflăm în fața punerii în pericol, inconștient, a siguranței celor care au circulat pe sectorul de drum reabilitat. Vă reamintesc că participanții la trafic au semnalat pericolul pe care-l constituie acostamentul drumului realizat din produse de balastieră, care este lipsit de aderență. De altfel au fost înregistrate mai multe accidente în zonă.

În urma celor amintite, vă rog să-mi spuneți domnule ministru dacă modernizarea DN 18 B va continua, de la ce dată și de ce depinde reluarea lucrărilor?”

(P)

VIDEO

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.