Descoperire de ulitimă oră! Nou medicament care poate stopa pandemia de coronavirus, fără vaccin

Descoperire de ulitimă oră! Nou medicament care poate stopa pandemia de coronavirus, fără vaccin

Cercetătorii unui laborator din China susţin că au dezvoltat un medicament despre care cred că poate opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Oamenii de ştiinţă afirmă că noul medicament poate scurta durata de vindecare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi poate oferi inclusiv imunitate la COVID-19, pe termen scurt.

Oamenii de ştiinţă din China susţin că testarea pe animale a fost un succes.

„Atunci când injectăm anticorpi neutralizați într-un șoarece infectat, după numai cinci zile doza de infectare este redusă cu un factor de 2,500. Asta înseamnă că acest potențial medicament are efect terapeutic”, a declarat Sunney Xie, directorul Centrului pentru Inovație Avansată de la Univeritatea din Beijing, pentru agenţia AFP.

Medicamentul foloseşte anticorpi neutralizanți produși de sistemul imunitar uman pentru a preveni infectarea celulelor, pe care echipa de cercetători i-a izolat din sângele a 60 de pacienți vindecați, notează Hotnews.

Un studiu referitor la noul medicament a fost publicat duminică în revista ştiinţifică Cell. Oamenii de ştiinţă sugerează că utilizarea anticorpilor oferă un potențial leac pentru boală și scurtează perioada de vindecare.

Sunney Xie a afirmat că echipa de cercetători a lucrat zi și noapte pentru găsisrea anticorpului.

„Expertiza noastră este în cercetare genomică, nu atât în domeniul imunologiei sau virusologiei. Am fost încântați în momentul în care am realizat că această abordare bazată pe genomica unei singure celule poate identifica anticorpii neutralizați”, a mai spus cercetătorul.

Cercetătorii chinezi speră ca medicamentul să fie gata spre sfârșitul anului și în timp util pentru un eventual nou val de epidemiei, în iarnă.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat însă că dezvoltarea și validarea unui vaccin ar putea dura 12 sau chiar 18 luni.Sursa: romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.