Descoperire EXTRAORDINARĂ: S-a aflat DE CE apare CANCERUL

cancer1Cercetătorii au demonstrat că este nevoie de o „furtună perfectă” de condiţii pentru ca respectivele celule să se dezvolte, dând naştere anumitor timpuri de cancer. Fenomenul explică de ce unele organe sunt mai predispuse la a dezvolta această boală.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Cell, cancerul are nevoie de anumite condiţii pentru a se dezvolta, ceea ce justifică faptul că unele organe sunt mai des afectate.

Cercetarea realizată de cercetătorii de la Cancer Research UK, din cadrul Cambridge Institute la University of Cambridge şi St. Jude’s Children’s Research Hospital din Statele Unite, arată că formele de cancer se dezvoltă mai degrabă în celulele stem – celule speciale care se multiplică astfel încât organismul să poată da naştere unor noi celule, reparând ţesuturile deteriorate şi înlocuind celulele vechi.

Pentru a fi susceptibile la apariţia cancerului, celulele stem trebuie să fi acumulat erori ale ADN-ului, astfel încât să ajungă să deterioreze ţesuturile în loc să le repare, ducând astfel la dezvoltarea cancerului.

Aceste erori de ADN pot apărea din senin, pe măsură ce aceste celule se multiplică, dar tind să se acumuleze pe măsură ce organismul îmbătrâneşte, ceea ce explică frecvenţa cazurilor de cancer la vârste înaintate. De asemenea, pot fi cauzate de factori de mediu şi stil de viaţă, cum ar fi radiaţiile UV sau vicii precum fumatul.

Pentru a afla cum debutează cancerul în diferite organe, au introdus erori de ADN legate de diferite tipuri de cancer în celulele stem ale unor şoareci de laborator.

Interesant este că au constatat faptul că aceste erori de ADN nu erau suficiente pentru a provoca apariţia cancerului. În organe în care erorile de ADN au fost introduse în celule fără prea multă activitate, nu a fost semnalată apariţia cancerului.

În schimb, în organe expuse la factori nocivi – precum colonul – care necesitau o activitate sporită a celulelor stem pentru reparaţii, introducerea acestor erori de ADN a dus la apariţia cancerului.

Citeste continuarea pe feminis.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.