Deşi se bătea cu cărămida în piept, Vladimir Petruţ a ratat „trenul cu bani” care a trecut prin Cavnic

Deşi se bătea cu cărămida în piept la televiziunile locale – dispuse să-i mai asculte aberaţiile – că va aduce „trenuri cu bani” la Cavnic, edilul Vladimir Petruţ a ratat.

A ratat o investiţie de aproximativ 3.000.000 de euro la Spitalul de Psihiatrie Cavnic şi singurul lucru pe care trebuia să-l facă pentru a obţine banii era să-şi pună semnătura pe un proiect.

„Este vorba despre o finanţare asigurată din fonduri UE, Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020 care vizează formarea personalului implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate – cod apel 4.8. Domnul primar trebuia doar să semneze ca să putem demara procedurile de selectare a unui partener eligibil, un ONG sau o instituţie de învăţământ superior ca să putem demara proiectul. Avem deja şi tema aleasă, Terapie ocupaţională şi recuperare medicală a pacientului complex”, spune Valeriu Cioc, medic la Spitalul de Psihiatrie Cavnic şi fost director al unităţii medicale.

Pentru că între Vladimir Petruţ şi vechiul director există o animozitate mai veche, primarul a refuzat să semneze deşi cel care a încercat să-l convingă este actualul manager al spitalului.

„Trebuia să semneze până luni, cel târziu marţi. Am încercat să-l convingem că este spre binele spitalului pentru că grantul era între 1 şi trei milioane de euro  dar ni s-a răspuns că nu sunt necesari bani la formarea profesională ci la investiţii”, mai spune Cioc.

Edilul din Cavnic stă foarte prost cu documentarea atunci când vine vorba despre investiţii deşi pe plan personal, spun gurile rele că stă foarte bine. 15% din sumă se putea folosi pentru investiţii în unitatea medicală pentru reabilitarea reţelei de calculatoare de exemplu sau pentru amenajarea unei săli multimedia. Mai mult, întregul personal medical al unităţii medicale putea să fie şcolarizat, lucru care se făcea gratuit.

„Este mare nevoie de o infuzie de capital la Spitalul de Psihiatrie Cavnic şi singura salvare sunt proiectele. În acest moment fondul de salarii este acoperit în proporţie de 90% şi soluţii de finanţare nu se prea întrezăresc. Pentru a putea profesa, personalul medical trebuie să participe anual la cursuri, congrese sau întruniri medicale ca să acumuleze credite şi toate acestea costă bani pe care mulţi dintre ei nu îi au”, a mai spus medicul.

La Spitalul de Psihiatrie Cavnic sunt angajate 82 de persoane şi în ultima perioadă au fost mari tensiuni din cauza conflictelor dintre conducere şi primar. În ultima lună pe la cârma unităţii medicale s-au perindat 3 manageri.

În timp ce primarul se laudă la televiziuni că va aduce „trenuri de bani” în oraş, angajaţii vin cu teamă la serviciu că nu-şi vor primi salariile şi spun necăjiţi că Petruţ a „ratat” acest tren care ar fi fost salvator pentru ei.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.