Detalii INCREDIBILE despre profesorii ŞPĂGARI. ALFĂ cum promovau examenele viitorii medici ai României!

spagaProfesorii ŞPĂGARI au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi că ar fi primit 12.400 de euro mită de la 124 de studenţi de la Facultatea de Medicină Dentară, pentru a-i promova la examene.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

DOROBĂȚ CARMEN-MIHAELA, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva Iaşi, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:

luare de mită, în formă continuată,

complicitate la luare de mită, în formă continuată.

 DOROBĂȚ GHEORGHE, profesor universitar, doctor, şeful Catedrei de anestezie generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi şi şef al secţiei ATI din Spitalul clinic de urgenţă „Nicolae Oblu”, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunilor de:

luare de mită, în formă continuată,

fals intelectual, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În lunile iunie – iulie 2014, inculpata Dorobăț Carmen Mihaela, la diferite intervale de timp, în perioada de examinare la materia ,,Boli Infecţioase,, a pretins implicit şi primit în mod direct, suma totală de 5.700 Euro, de la un număr de 57 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Iaşi – anul 2 de studii.

Această sumă de bani a fost remisă inculpatei în mod direct de către studenți sau prin intermediul unora dintre ei (în numele lor), pentru a-i promova pe aceştia la probele practică şi teoretică ale examenului respectiv şi a le acorda note de promovare de ,,8,, şi ,,9,,, în absenţa unei evaluări obiective a tezelor de examinare şi a acordării calificativelor pe baza evaluării obiective.

În perioada 06 –  30.01.2015, inculpatul Dorobăț Gheorghe, la diferite intervale de timp, a pretins şi primit indirect, prin intermediul inculpatei Dorobăț Carmen Mihaela, suma totală de 6.700 EURO, de la un număr de 67 studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Iaşi – anul 3 de studii (sau care au susținut examenul în vederea echivalării studiilor, urmare a transferului acestora de la altă Universitate de Medicină).

Acești bani au fost pretinși și primiți de către inculpat pentru a-i promova pe aceştia la probele practică şi teoretică ale examenului de la materia ,,Anestezie Generală,, şi a le acorda note de promovare de ,,8,, şi ,,9,, fără a ține seama de calificativele acordate pe baza evaluării obiective.

Suma de bani a fost remisă inculpatei Dorobăţ Carmen, în mod direct, de către studenți sau prin intermediul unora dintre ei (în numele lor), la cabinetul de lucru al inculpatei aflat la parterul pavilionului 3 din incinta Spitalului de Boli Infecţioase ,,Sfânta Parascheva,, Iaşi.

În aceeași perioadă, inculpatul Dorobăț Gheorghe a completat şi asumat prin semnătură date nereale în carnetele a 6 studenți, în sensul că a menţionat nota obţinută de fiecare dintre aceştia la materia ,,Anestezie Generală.Sedare,, (media finală), deşi, pe de o parte, susnumiţii nu susţinuseră proba teoretică, iar pe de altă parte, din evaluarea făcută de către inculpat a tezelor olografe a rezultat că persoanele examinate obținuseră în realitate note mult mai mici.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.