Dezvăluire CUTREMURĂTOARE despre Arsenie Boca!

bocaOdata cu trecerea timpului, din ce in ce mai multe marturii exceptionale vin sa contureze imaginea unui om ales de Dumnezeu cu o misiune clara in ortodoxia romaneasca.

Pentru milioane de romani el este deja sfant. Din biografia sa, prin cei care l-au cunoscut, ajung la noi crampeie dintr-o existenta care pare a se fi desfasurat in doua luni. Parca parintele ar fi trait cu o parte a fiintei sale aici cu noi, iar cu cealalta atingea deja spatiul divin.

Unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Arsenie Boca este preotul Petru Vamvulescu. Acesta a asistat la momente esentiale din viata parintelui de dupa pedepsirea sa prin caterisire de catre securitatea comunista.

Marturiile lui ne dezvaluie alte adancimi existentiale din viata celui numit Sfantul Ardealului. „Trebuie sa va marturisesc ca in noaptea aceea parintele m-a chemat tainic si pe mine ca sa fiu de fata ca martor la dezgroparea lui care s-a facut la lumina lumanarii si a lunii. Am baut apa scoasa din mormant, am sarutat sfintele oase si capul inmiresmat. L-am tinut in mainile mele tremurand”, a marturisit ucenicul parintelui Boca.

Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vata de Sus, Hunedoara – d. 28 noiembrie 1989, Sinaia), parinte ieromonahteolog si artist plastic(muralist) ortodox roman, a fost staret la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si apoi la Manastirea Prislop, unde datorita personalitatii sale veneau mii si mii de credinciosi, fapt pentru care a fost hartuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, inchis la Securitatea din Brasov, dus la Canal, inchis la Jilava, Bucuresti, Timisoara si la Oradea. A pictat biserica din Draganescu (la 25 Km de Bucuresti).

Arsenie Boca este considerat de catre unii din ucenicii sai ca fiind cel mai mare duhovnic roman al secolului XX. La mormantul sau de la Manastirea Prislop din Tara Hategului, se perinda zilnic sute de pelerini.

Aproximativ 95.000 de oameni au fost in pelerinaj la mormantul parintelui Arsenie Boca, de la Manastirea Prislop, in cele trei zile ale minivacantei de 1 Mai, potrivit estimarilor oficiale ale Jandarmeriei Hunedoara.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.