Dieta cu castraveţi. Slăbeşti rapid şi sănătos. Riscul de a face cancer este mai mic

Dieta cu castraveţi este mult mai sănătoasă decât credeţi. Pe lângă faptul că slăbiţi rapid, această cură reduce riscul de apariţie a cancerului şi combate refluxul gastric.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Nutriţioniştii recomandă consumul de castraveţi la fiecare masă a zilei, datorită numeroaselor beneficii pe care le are asupra sănătăţii. De asemenea, sunt excelenţi pentru doamnele şi domnişoarele care vor să slăbească.

Castravetele are beneficiii uimitoare asupra sănătăţii. Are foarte puţine calorii şi nu are deloc colesterol, fiind perfect în curele de slăbire.

„Susţin consumul de castraveţi la fiecare masă a zilei, asta datorită numeroaselor beneficii sanogene. Există multe moduri de a ne bucura de beneficiile castraveţilor, aceştia putând fi consumaţi atât cruzi, în salate, cât şi muraţi. Însă castraveţii pot fi folosiţi şi ca o bază excelentă pentru sucul de legume, deoarece au o aromă răcoroasă şi conţin multă apă. La această bază se poate adăuga spanac, salată verde, pătrunjel, ţelină. Sucurile pot fi modalitatea ideală de a consuma castraveţii”, susţine nutriţionistul Florin Ioan Bălănică, potrivit csid.ro.

Coaja castravetelui şi seminţele acestuia conţin o mulţime de minerale, fapt pentru care evitaţi să-l mai curăţaţi de coajă. Castravetele mai conţine enzime specifice care ajută metabolismul şi procesul de digestie şi este o sursă bogată de vitamine, C, A, vitamine din complexul B.

Castraveţii mai conţin potasiu, care ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Atenţie, castraveti murati îşi pierd vitaminele, dar nu şi mineralele. Ei ajută în procesul de digestie, fiind indicaţi în timpul meselor copioase.

De ce e bine să consumaţi castravete

Puţină lume ştie că banalul castravete protejează creierul şi ajută la îmbunătăţirea memoriei. Acesta conţine un flavonoid antiinflamatori numit fisetină care are un rol important în menţinerea sănătăţii cerebrale.

De asemenea, castravetele reduce riscul de apariţie al cancerului la sân şi de prostată. Aceste legume conţin polifenoli, care se numesc lignani şi ajută la reducerea riscului de cancer de sân, uterin, ovarian şi de prostată. Aceştia conţin, de asemenea, fitonutrienţi (cucurbitacine) care au la rândul lor proprietăţi anticancerigene.

Castravetele ajută la stoparea răspunsului inflamatoriu din corp, inhibând activitatea enzimelor pro-inflamatorii.

De asemenea, acest tip de legumă este foarte bogat în apă şi fibre. Este ideal pentru a combate refluxul gastric.

Coaja castraveţilor conţine fibre insolubile, ceea ce ajută ca alimentele să treacă prin tractul digestiv mai repede, iar astfel să fie eliminate toxinele din corp.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.