Dieta faimoasă a călugărilor de pe Muntele Athos care îi ajută să nu se îmbolnăvească de cancer și alte boli. Regimul alimentar care e sănătate pură pentru organism!

Călugării de pe Muntele Athos sunt renumiți pentru regimul alimentar pe care îl adoptă. Aceștia au în timpul anului mai multe perioade de post și de puține ori mănâncă preparate din carne.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

De altfel, aceștia își cultivă propriile alimente, iar bolile precum Alzheimer, accidentele vasculare cerebrale, cancerul și bolile cardiace sunt foarte rar întâlnite la ei.

Călugării petrec o viață în tihnă și modestă când vine vorba de regimul alimentar, iar produsele procesate nu există în meniul lor.

Mesele se mănâncă liniștit, motiv pentru care chipurile bisericești de pe Muntele Athos au o speranță de viață cu zece ani mai mare decât a altor persoane.

Potrivit experților în nutriție, dieta mediteraneană și zilele de post contribuie și ele la pierderea în greutate.

Călugării ortodocși din Muntele Athos mănâncă aproape exclusiv alimente cu conținut scăzut de grăsimi și neprocesate. De asemenea, în zilele de post, călugării își reduc dramatic aportul caloric, scrie Daily Mail.

Dieta călugărilor greci a fost prezentată în cartea „The Mount Athos Diet”, scrisă de Richard Storey, Sue Todd și Lottie Storey.

Astfel, planul de dietă are scopul de a elimina conceptul de „dietă” și presupune în schimb împărțirea săptămânii în trei categorii de zile: trei zile de moderație, trei zile de post și o zi de ospăț.

Aceste zile pot fi schimbate în fiecare săptămână, astfel încât planul de dietă să se adapteze stilului de viață al fiecărei persoane.

Zilele de moderație – Vă permit să aveți o dietă mediteraneană sănătoasă, cu produse proaspete și sărace în grăsimi.

Produsele lactate, uleiul de măsline, peștele, puiul și ouăle pot fi incluse în dieta dumneavoastră în această perioadă, deși zahărul, alimentele procesate și carnea roșie sunt încă interzise în meniu.

Chiar și alcoolul este permis în aceste trei zile, chiar dacă este doar vin roșu, pe care ar trebui să îl bei cu moderație (2 unități pe zi, aceasta este cantitatea permisă).

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.