Călugării de pe Muntele Athos sunt renumiți pentru regimul alimentar pe care îl adoptă. Aceștia au în timpul anului mai multe perioade de post și de puține ori mănâncă preparate din carne.
Profită acum : Ofertă de nerefuzat
Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!
Oferta de nerefuzat la President Hotel & Resort**** din Băile Felix
Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló
START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii
Profită acum: Vara în luna martie
AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD
De altfel, aceștia își cultivă propriile alimente, iar bolile precum Alzheimer, accidentele vasculare cerebrale, cancerul și bolile cardiace sunt foarte rar întâlnite la ei.
Călugării petrec o viață în tihnă și modestă când vine vorba de regimul alimentar, iar produsele procesate nu există în meniul lor.
Mesele se mănâncă liniștit, motiv pentru care chipurile bisericești de pe Muntele Athos au o speranță de viață cu zece ani mai mare decât a altor persoane.
Potrivit experților în nutriție, dieta mediteraneană și zilele de post contribuie și ele la pierderea în greutate.
Călugării ortodocși din Muntele Athos mănâncă aproape exclusiv alimente cu conținut scăzut de grăsimi și neprocesate. De asemenea, în zilele de post, călugării își reduc dramatic aportul caloric, scrie Daily Mail.
Dieta călugărilor greci a fost prezentată în cartea „The Mount Athos Diet”, scrisă de Richard Storey, Sue Todd și Lottie Storey.
Astfel, planul de dietă are scopul de a elimina conceptul de „dietă” și presupune în schimb împărțirea săptămânii în trei categorii de zile: trei zile de moderație, trei zile de post și o zi de ospăț.
Aceste zile pot fi schimbate în fiecare săptămână, astfel încât planul de dietă să se adapteze stilului de viață al fiecărei persoane.
Zilele de moderație – Vă permit să aveți o dietă mediteraneană sănătoasă, cu produse proaspete și sărace în grăsimi.
Produsele lactate, uleiul de măsline, peștele, puiul și ouăle pot fi incluse în dieta dumneavoastră în această perioadă, deși zahărul, alimentele procesate și carnea roșie sunt încă interzise în meniu.
Chiar și alcoolul este permis în aceste trei zile, chiar dacă este doar vin roșu, pe care ar trebui să îl bei cu moderație (2 unități pe zi, aceasta este cantitatea permisă).
Sursa: rtv.net