Dieta spartanilor. Ce să mânânci ca să ai lumea la picioare

Dieta spartanilor este constituită din alimente care îţi dau cât mai multă energie şi putere, fără ca stomacul sau digestia să aibă de suferit.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Din meniul spartanilor nu lipseau măslinele, orzul, brânza sau smochinele. Aceste alimente le dădeau oamenilor energie şi putere şi contribuiau la menţinerea sănătăţii.

Un loc important în alimentaţia spartanilor îl ocupau măslinele. Acestea reprezentau o sursă de acizi grași, oferind corpului fibrele și mineralele de care avea nevoie, dar și vitamina E, care este un antioxidant natural.

Un alt aliment de bază în alimentaţia spartanilor era orzul. Acest carbohidrat reprezenta o sursa importantă de energie. Spre deosebire de grâu, orzul conținea mai multe feluri de fibre, având multiple efecte benefice asociate cu reglarea glucozei din sânge sau a colesterolului.

Brânza era de asemenea un aliment foarte important în Grecia Antică, însoțind felul principal. Aceasta este o sursă consistentă de proteine și calciu.

Potrivit studiilor recente, brânza este o sursă bogată de acid linoleic conjugat, acest acid despre care se crede că ar avea proprietăți anti-cancerigene, anti-obezitate, dar și de susținere a masei musculare.

Brânza crește secreția de salivă, care la rândul ei reduce apariția cariilor – cauzând aciditate și curăță zaharurile bucale. Mai mult decât atât, calciul și fosforul sunt elemente care contribuie la întărirea smalțului, potrivit descoperă.ro.

Şi smochinele sunt o sursă excelentă de fibre și antioxidanți. Acestea se numără printre alimentele de bază pe care le consumau spartanii.

Smochinele sunt o sursă de proteine, fier și calciu.

Un preparat special care le era oferit spartanilor era un fel de supă cu un gust nu tocmai bun. În general, găteau carnea de porc cu sânge și sare și consumau preparatul cu pâine de orz. Se credea că acest preparat crește nivelul de forță al corpului, lucru care cel mai probabil era adevărat.

Şi vinul avea un rol deosebit în dieta spartanilor antici. Fiecăre persoană primea la masă un pahar cu vin amestecat cu apă. În timp, s-a demonstrat faptul că un consum moderat al oricărei băuturi îmbunătățește nivelul de lipide, dar vinul și în special vinul roșu are mai bine de 200 de antioxidanți. Aceste substanțe par să aibă proprietatea de a proteja împotriva unor forme de cancer, în special împotriva cancerului de prostată, colon sau mamar.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.