Din Baia Mare până în Tăuții Măgherăuș a fugit cu poliția după el. Oamenii legii au fost nevoiți să folosească focuri de armă pentru a-l opri

Sâmbătă, 26 februarie, în jurul orei 05.00, polițiștii din Baia Mare au efectuat semnale regulamentare de oprire pentru control a unui autovehicul condus pe bulevardul București, însă conducătorul auto nu a oprit.

În acel moment, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia până în localitatea Tăuții Măgherăuș.

Întrucât autoturismul nu a oprit, s-a executat somația legală ”stai, stai ca trag, vom folosi armamentul”, prin megafonul autospecialei, după care s-au efectuat trei focuri de avertisment în plan vertical.

După executarea celui de-al treile foc de avertisment, conducătorul auto, un bărbat de 40 de ani din Băița, a oprit autoturismul, a ieșit din acesta și a fugit, reușindu-se interceptarea lui după aproximativ 50 de metri.

S-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş Baia Mare, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.