Dinamo se retrage din campionat. Este anunţul şoc făcut de Elisabeta Lipă

tatai3Dinamo se retrage din campionat. Este anunţul şoc făcut de Elisabeta Lipă, chestorul clubului, după partida pierdută de bucureşteni cu Minaur Baia Mare (scor 23-22), în semifinalele Ligii Naţionale de handbal masculin. Dinamoviştii au acuzat vehement arbitrajul internaţionalilor Constantin Din şi Sorin Dinu.

„Am făcut sport de mare performanţă, dar ce am văzut la acest meci nu mai este sport, nu mai este handbal. Nu se poate aşa ceva! Federaţia Română de Handbal nu o mai avea pe Dinamo în campionat, ne retragem din competiţie. Mă uit la fiecare leu pe care îl cheltuim şi nu permit nimănui să-şi bată joc de noi. Iar în seara asta (n.r. joi) a fost bătaie de joc! Când te fac arbitrii ca la nufărul şi din fier să fii şi tot te uzezi. A fost o ruşine de arbitraj pentru handbalul românesc. Dacă a fost arbitraj de Champions League, dacă atât e nivelul, cineva are o problemă. De asta nu avem rezultate, echipe naţionale. Le dăm şansa celor de la Baia Mare să câştige medaliile fără să mai facă eforturi”, au fost declaraţiile şocante ale Elisabetei Lipă.

Conducătorul CS Dinamo a precizat că echipa va pleca în această seară spre Bucureşti, că va face memoriu la EHF în privinţa arbitrilor, dar şi faptul că l-a sunat pe preşedintele Alexandru Dedu: „Să nu-mi spună mie că nu are ce să facă, el este preşedintele unei federaţii!i! Nu sunt arbitrii stăpâni în federaţia asta! Eu, o multiplă campionaă olimpică, voi scrie o scrisoare şi Federaţiiei Europene de Handbal”.

Elisabeta Lipă a călătorit astăzi cu avionul pe drumul Bucureşti – Cluj, fiind în acelaşi avion cu arbitrii Din şi Dinu, dar şi cu primarul Cătălin Cherecheş. Dinamoviştii susţin apoi că arbitrii au plecat spre Baia Mare cu un oficial de de la Minaur. Conducătorii de la Minaur nu au dorit să comenteze declaraţiile Elisabetei Lipă.

Dinamo este a doua echipă care se retrage după un meci cu Minaur. HCM Constanţa s-a retras de la turneul Final 4 al Cupei României, după o semifinală în care a contestat vehement arbitrajul.

UPDATE 21:18 Oficialii clubului Dinamo sunt în acest moment în şedinţă şi analizează dacă se mai retrag din campionat sau vor juca şi sâmbătă meciul decisiv cu Minaur.

UPDATE 21:35 Aflaţi în şedinţă de mai bine de 30 de minute, dinamoviştii au decis să rămână în Baia Mare peste noapte, semn că nu se mai retrag: „Nu mai plecăm!”. Vom reveni cu detalii.

sursa:prosport.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.