Dino Tucci, Consulul Onorific al Republicii Italiene la Satu Mare în vizită de lucru la Consiliul Județean

În cursul zilei de miercuri, 15 martie 2017, Consulul Onorific al Republicii Italiene la Satu Mare, însoțit de dr. Simion Belea, șeful Biroului de Reprezentanță a Patronatului italian ENAS SEI-UGL Baia Mare, a făcut o vizită președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. În urmă cu câțiva ani, Ministerul Afacerilor Externe al Italiei a decis să reformeze și să restructureze sistemul consular.

Multe dintre Consulatele Generale ale Italiei au devenit onorifice, iar unii dintre corespondenții consulari au fost numiți prin decret consuli onorifici. În acest sens, s-a trecut la o reorganziare teritorială a activității consulare pe regiuni și județe, în funcție de numărul italienilor rezidenți. Astfel, pentru zona noastră s-a înființat un Consulat Onorific la Satu Mare, prin numirea lui Dino Tucci în funcția de Consul Onorific, cu competențe în județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Printre atribuțiile sale se află și ajutorarea românilor care au muncit sau muncesc în Italia și se confruntă cu diverse probleme în domeniul pensiilor, a actelor de stare civilă sau alte documente.

O altă atribuție a Consulului Onorific este aceea de a oferi informații legislative, juridice și comerciale oamenilor de afaceri italieni care își desfășoară activitatea în cele trei județe amintite mai sus, precum și eventualilor investitori care vor să-și deschidă afaceri în unul din cele trei județe ale țării. Atribuțiile Biroului de Reprezentanță a Patronatului italian ENAS SEI-UGL Baia Mare sunt acelea de a oferi informații, consiliere și asistență gratuită în domeniul securității sociale, atât pentru cetățenii italieni rezidenți în România, cât și pentru românii care au lucrat în Italia.

În cadrul întâlnirii care a avut loc în biroul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, Consului Onorific Dino Tucci a reiterat ideea de a colabora pe partea de servicii și asistență în ceea ce privește comunitatea italiană din Maramureș, dar și varianta de a promova județul prin aducerea unor investitori în zonă. Șeful administrației județene a vorbit despre Zilele Maramureșului, eveniment care va avea loc în luna mai și, timp de o săptămână, sub egida ”Haida hai la Maramu’ se va încerca punerea în valoarea a cât mai multe zone din județ. ”Încercăm să creăm foarte multe evenimente la care să participe cât mai mulți oameni interesați în domeniul turismului, dar și investitori. Dorim să aducem turoperatori din diverse țări, care să vadă ce putem oferi ca județ în ceea ce privește turismul”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Consulul Onorific Dino Tucci a subliniat faptul că, la biroul lui lui situat în Satu Mare, pe strada Decebal Nr. 5, îi așteaptă pe toți maramureșenii care întâmpină probleme în Italia și care nu au găsit încă o rezolvare, știind că mulți locuitori ai județului muncesc în acest stat. În cursul săptămânii viitoare, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, însoțit de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș va avea o nouă discuție cu dr. Simion Belea, șeful Biroului de Reprezentanță a Patronatului italian ENAS SEI-UGL Baia Mare, pentru a vedea noi oportunități de atragere a turiștilor italieni în județul nostru.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.