Directorii şi inspectorii şcolari vor fi numiţi doar prin concurs, care va fi în luna august

În anul universitar 2017-2018, directorii, directorii adjuncţi, precum şi inspectorii şcolari vor fi numiţi doar prin concurs, actualele posturi fiind ocupate temporar, până la sfârşitul anului, pentru a nu exista blocaje în învăţământ, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.

„Nimeni, în anul universitar 2017-2018, nu va mai ocupa un post de director sau director adjunct decât prin concurs. Noi deja am demarat această acţiune de organizare a unui concurs, care va fi prin luna august. Aceste numiri sunt temporare, până la sfârşitul anului, ca să nu mai avem blocaje. Vom avea grijă să fim transparenţi în organizarea concursului. Acest ordin a venit să rezolve o problema acută din sistem. Acelaşi lucru se va întâmpla şi pentru inspectorii şcolari”, a declarat ministrul Educaţiei în cadrul unei conferinţe de presă.

Pavel Năstase a enumerat şi unele dintre măsurile luate, precum creşterea salariilor cu 15 la sută pentru tot personalul din învăţământul din România, mărirea burselor şi gratuitatea transportului feroviar pentru studenţi.

Potrivit ministrului, în prezent sunt derulate o serie de programe, menţionând „Cornul şi laptele” sau masa caldă, un proiect-pilot desfăşurat în 50 de unităţi şcolare.

Năstase a mai amintit de construcţia a 2.500 de unităţi şcolare, creşe şi grădiniţe, susţinând că anul acesta va începe construcţia a 500 dintre ele.

Un număr de 502 directori şi directori adjuncţi de şcoli au fost numiţi prin detaşare în interesul învăţământului dintre foştii şefi ai unităţilor care nu au promovat concursul sau nu s-au prezentat la el, potrivit unui document al ministerului, obţinut de News.ro.

În Capitală sunt jumătate din cazuri, MENCS motivând o decizie a Inspectoratului Şcolar, care nu este publică, în restul ţării fiind vorba despre cazuri în care ministerul susţine că nu a găsit alte soluţii.

sursa:romaniatv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.