Dispozitivul care transferă sunetul direct în capul ascultătorului, fără să fie nevoie de căști

Ideea pare una desprinsă din filmele SF, dar este una cât se poate de reală.
Imaginați-vă o lume în care vă puteți desfășura în propria „bulă sonoră”, puteți asculta muzica favorită, puteți juca orice titlu, oricât de zgomotos doriți, puteți vedea un film – și toate acestea fără să îi deranjați pe cei din jur.

Aceasta este posibilitatea pe care o oferă compania israeliană Noveto Systems, ce a prezentat un dispozitiv capabil să trimită sunetul în capul ascultătorului fără să fie nevoie de căști, numit SoundBeamer 1.0.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Gadgetul oferă o senzație atât de realistă, iar sunetul 3D pare că vine din toate părțile. Tehnologia utilizează un modul senzorial tridimensional care localizează și urmărește poziția urechii, trimițând semnale audio prin unde ultrasonice pentru a crea fragmente sonore ce vor fi receptate de urechea ascultătorului.

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

Demo-ul include clipuri video cu natură, lebede pe un lac, albine, dar și cu alte animale, iar ascultătorul este, astfel, compet absorbit de lumea virtuală în care pătrunde.

„Mulți oameni spun că nu le vină să creadă. (…) Pare chiar incredibil pentru că sună ca o boxă, dar tu ești singurul care o aude”, au declarat reprezentanții companiei.

Prin modificarea unei setări, sunetul poate urmări ascultătorul atunci când își modifică poziția capului, iar utilizatorul poate chiar să iasă din „bula sonoră” și să nu mai audă nimic, lucru care determină o experiență suprarelistă.

Practic, dispozitivul îți urmează pașii și este dedicat fiecăruia dintre persoanele care îl folosesc, acestea având posibilitatea să asculte în mintea lor orice vor.

„La asta visăm, la o lume în care să ai sunetul pe care ți-l dorești. În care să nu îi deranjăm pe ceilalți, să nu fim deranjați de ceea ce fac ei, dar să putem interacționa unii cu alții”, au mai spus reprezentanții companiei.

O versiune mai mică și mai atrăgătoare a lui SoundBeamer va fi lansată anul viitor, la timp pentru sărbătorile de iarnă.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.