DNA extinde urmărirea penală față de Tudor Chiuariu pentru o altă infracțiune de trafic de influență

chiuariuProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul teritorial Braşov au dispus extinderea urmăririi penale faţă de inculpatul CHIUARIU TUDOR-ALEXANDRU, senator în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit o altă infracţiune de trafic de influenţă, pe lângă cele menţionate în comunicatul din 10 ianuarie 2015.

În ordonanţa de extindere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date şi indicii rezonabile care conturează următoarea stare de fapt:

În contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier către inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe,  la data de 12 aprilie 2013, după ce a încetat orice raport juridic între  Paltin Gheorghe Sturdza și Varga Ioan Gheorghe (coinculpați în prezenta cauză), la biroul SCA CHIUARIU ȘI ASOCIAȚII din București a avut loc o întâlnire între Paltin Gheorghe Sturdza și Chiuariu Tudor Alexandru.

Cu ocazia acelei întâlniri, după ce Chiuariu Tudor Alexandru l-a asigurat pe Paltin Gheorghe Sturdza de influența sa avută asupra funcționarilor publici din județul Bacău implicați în procedura de punere în executare a deciziei nr. 231/2012 a Tribunalului Covasna, i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obține, cu ajutorul influenței sale asupra respectivilor funcționari, punerea în posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de pădure.

Inculpatului Chiuariu Tudor Alexandru i s-au adus la cunoştinţă noua acuzaţie, la data de 15 ianuarie 2015, în conformitate cu prevederile  art. 309  din Codul de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.