DOCUMENT Ce se întâmplă de la 1 august? Decizia a apărut în Monitorul Oficial

DOCUMENT Ce se întâmplă de la 1 august? Decizia a apărut în Monitorul Oficial

DOCUMENT. Hotărârea de Guvern care instituie noile reguli de limitare a pandemiei, aplicabile de la 1 august, a fost publicată în Monitorul Oficial, vineri seară.

Deși hotărârea de Guvern a fost adoptată în ședința de luni, se pare că aceasta nu avea avizele necesare, iar acesta a fost și motivul principal pentru care nu a putut fi publicată în Monitorul Oficial.

Totuși, aceasta a fost reintrodusă în ședința de vineri, iar ulterior a fost publicată.

În Monitorul Oficial a fost publicată, vineri seară, ”Hotărâre pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în document.
Ce prevede documentul

Potrivit sursei citate, începând cu data de 1 august, masca devine obligatorie în spaţiile publice, chiar dacă este vorba de spaţii în aer liber, dacă Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă iau o decizie în acest sens.

Până în prezent, multe dintre judeţe au anunţat deja o astfel de măsură aplicabilă de sâmbătă.

De asemenea, terasele şi cluburile din unele zone ale ţării ar putea funcţiona cu restricţii stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, vineri seară, că CNSU se va reuni online pentru a decide zonele în care terasele, cluburile şi alte localuri vor fi închise la ora 23.00.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.