Documentul CIA care aruncă istoria în aer: Hitler a supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial

Un document al CIA care a fost postat chiar pe site-ul agenţiei de informaţii arată că fostul dictator nazist Adolf Hitler a supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial.

Numele de cod „CIMELODY -3” a fost contactat în data de 29 Septembrie 1955 de către o persoană – un prieten bun şi fidel al fostului dictator nazist – care a servit sub comamnda lui Hitler, în Europa, şi care se se află acum în „Maracaibo” .

CIA a investigat dacă Hitler a trăit în Columbia, în anii 1950, iar recentele documente declasificate arată că agenţii CIA au scos la iveală şi o fotografie a unui bărbat care semăna lei cu dictatorul german.

Agenţia americană  a investigat şi informaţiile potrivit cărora Hitler ar fi trăit într-o comunitate de foşti nazişti, în 1950, în Columbia, scrie The Independent.

Un fost soldat SS, Phillip Citroen, prieten cu „CINELODY-3″ a abordat agenţi CIA, în 1954, şi le-a spus că un bărbat care pretinde că este Hitler locuieşte în oraşul Tunja. Citroen a pretins că l-a întâlnit pe acest individ într-un loc numit ‘Residencies Coloniales’, care este, potrivit sursei, locuit masiv de foşti nazişti”.

„Potrivit lui Citroen, rezidenţii germani din această comunitate îl urmează şi idolatrizează pe acest presupus Adolf Hitler, căruia i se adresează cu Elder Fuhrer şi pe care-l întâmpină cu salutul nazist”.

Deşi aceste informaţii au fost scrise într-un memo informal, CIA le-a respins într-un final, clasificându-le drept zvonuri.

Există o serie de teorii ale conspiraţiei, cu privire la moartea lui Hitler, cea mai răspândită fiind aceea că, de fapt, dictatorul şi-a trăit ultimii ani din viaţă în Argentina, împreună cu alţi nazişti care ar fi reuşit să ajungă tot pe acel continent, unde ar fi

Se crede că mii de nazişti au fugit în America de Sud, după Al Doilea Război Mondial, inclusiv membri de seamă din aparatul conducerii lui Hitler.

Cei mai mulţi dintre istorici cred însă că Hitler s-a sinucis în buncărul său din Berlin, iar partenera lui de viaţă, Eva Braun, s-ar fi otrăvit cu cianură.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.