Doi cetăţeni străini opriți la frontiera de nord a ţării

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat și reținut doi cetăţeni din Guineea Franceză şi Gambia care au încercat să intre ilegal în România, din Ucraina.

Cei in cauză urmează să fie  preluați de autoritățile ucrainene în baza acordului de readmisie, pentru continuarea cercetărilor.

Ieri, 02 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel,  în jurul orei 10.20, un echipaj al poliției de frontieră a depistat în apropierea frontierei de stat pe raza localităţii Falcău, jud. Suceava, doi cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză, ambele de sex masculin, nu vorbeau limba română, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni din Guineea Franceză şi Gambia, în vârstă de 25, respectiv 17 ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, pe jos, pe câmp.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale cei doi cetățeni urmează să fie predați în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.