Doi contrabandişti de ţigări, reţinuţi la Vişeu de Jos!

Doi contrabandişti de ţigări, reţinuţi la Vişeu de Jos!

 Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, pe comunicații şi la frontiera verde, aproximativ 6.000 pachete de țigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 53.000 lei.

Ieri, 30 ianuarie a.c., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus a oprit pentru control, pe raza localității Vișeu de Jos, un autoturism marca Mazda, înmatriculat în Cehia, condus de Bogdan B., în vârstă de 20 ani. În autoturism se mai afla în calitate de pasager Daniel B., de 20 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul are un spațiu special amenajat (pod dublu), în care se aflau ascunse mai multe pachete cu ţigări, motiv pentru care maşina şi cele două persoane au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în locul special amenajat au fost descoperite 490 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 4.400 lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Și un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Valea Vişeului, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a descoperit în beciul unui imobil nelocuit, de pe raza localităţii Petrova, jud. Maramureş, mai multe colete, ce conțineau 5.470 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 49.200 lei.

În cauză se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.