Doi profesori și un om de afaceri din Târgu-Jiu, reținuți pentru fraudarea Bacalaureatului

Directorul Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu, Gabriel Răscol, omul de afaceri Nicu Crețu și un profesor din cadrul Liceului Energetic din Târgu-Jiu au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind anchetați într-un dosar care privește fraudarea examenului de Bacalaureat.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au audiat în cursul serii de vineri mai multe cadre didactice implicate în examenul de Bacalaureat, atât din Târgu-Jiu, cât și din municipiul Motru, dispunând reținerea celor doi profesori și a omului de afaceri pentru luare, respectiv dare de mită.

Aceleași surse afirmă că, în urma unor percheziții efectuate la domiciliile profesorilor, au fost găsite mai multe sticle de băuturi scumpe, dar și sume mari de bani.

Nicu Crețu, patronul unui restaurant din municipiul Târgu-Jiu, este tatăl a doi băieți gemeni care au susținut și promovat Bacalaureatul cu mediile 8,78 respectiv 9,35, nota unuia dintre copii fiind majorată cu un punct după rezolvarea contestației la Limba și literatura română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.