Doi tineri cercetători din Maramureş și-au prezentat invențiile în Parlamentul European

Doi tineri cercetători din Maramureș, studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Alexandru Iulian Alexan și Anca Roxana Osan, și-au prezentat săptămână aceasta invențiile în Parlamentul European, la invitația europarlamentarului PSD de Ardeal, Victor Negrescu. „Această invitație este o adevărată oportunitate de a prezenta în cadrul unui eveniment de prestigiu inovațiile noastre.

Am fost sunați la un moment dat, pur şi simplu întâmplător, de domnul Negrescu, care ne-a anunțat că a citit despre robotul de asistență personală pe care l-am creat, destinat persoanelor în vârstă sau cu dezabilități, şi că suntem invitații săi pentru a prezenta proiectul în cadrul celui de-al 6-lea Summit European pentru Inovare. A fost o experiență interesantă şi cred că acest eveniment, precum şi întâlnirile avute, o să ne ajute în dezvoltarea proiectelor”, a explicat tânărul cercetător Alexandru Alexan.

Cei doi tineri cercetători au atras atenţia presei locale, în ultimele luni, graţie mai multor inovaţii care au impresionat specialiştii. Printre acestea se află o brăţară prin care, prin simple mişcări, se pot controla mai multe funcţii în casă precum lumina sau căldura, un sistem electronic de gestiune a medicamentaţiei, sau Optimus, un robot care permite asistarea persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi.

„În calitate de co-organizator al celui de-al 6-lea Summit European pentru Inovare, am ţinut foarte mult să îi invit pe aceşti doi tineri cercetători foarte talentaţi. România are un potenţial uman enorm în domeniul cercetării şi inovării, trebuie doar să ne facem cunoscute ideile şi să atragem fonduri externe. Prin urmare, pe lângă prezentarea ideilor în cadrul unui atelier dedicat tinerilor cercetători, le-am facilitat discuţii cu diverşi oficiali europeni în vederea atragerii de fonduri europene pentru ideile lor. Sunt mândru de potenţialul tinerilor cercetători români, mai ales că sunt ardeleni”, a explicat demersul său tânărul europarlamentar Victor Negrescu. Europarlamentarul Victor Negrescu a avut în ultimele luni mai multe iniţiative în Parlamentul European, solicitând public creşterea fondurilor alocate cercetării şi inovării, dar şi distribuţia lor mai echitabilă către zonele din Centrul şi Estul Europei.

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea îi mulțumește europarlamentarului Victor Negrescu pentru implicarea care a arătat-o mereu pentru Ardeal și Maramureș și îi felicită, la rândul său, pe Alexandru Iulian Alexan și Anca Roxana Osan pentru invențiile care i-au adus până la Parlamentul European.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.