Donald Trump a depus jurământul de învestire şi este oficial preşedintele SUA

Donald Trump a depus jurământul de învestire şi este oficial preşedintele SUA

Donald Trump a depus, vineri, jurământul de învestire, devenind oficial cel de-al 45-lea preşedintele al Statelor Unite al Americii. Donald Trump, a declarat, în discursul de învestitură, că se va concentra „în primul rând pe America”, el criticând cheltuielile făcute de SUA în beneficiul unor alte țări pe cheltuiala poporului american.

În discursul său, în cadrul ceremoniei de învestitură, Donald Trump a declarat că, de acum înainte, America va începe să câştige din nou şi că ca avea o nouă viziune, „America First”. De asemenea, discursul lui a fost precedat de faimosul său slogan de campanie:„Make America Great Again”.

„Noi suntem cetăţenii Americii. Noi suntem acum uniţi într-un uriaş efort naţional pentru a ne reconstrui ţara şi a respecta promisiunile pentru oamenii ei. Împreună, noi vom determina calea pe care o va lua America şi întreaga lume pentru mulţi ani care urmează”, a declarat Donald Trump de pe scările Capitoliului.

De asemenea, noul lider american a menţionat că această zi va fi amintită în istorie ca ziua în care oamenii au preluat din nou puterea. ”Bărbaţii şi femeile acestei naţiuni nu vor mai fi niciodată uitaţi. Toată lumea vă ascultă acum”, a precizat Donald Trump.

Preşedintele i-a mulţumit fostului lider democrat care a asigurat un transfer paşnic al puterii la Casa Albă.

Timp de prea mult timp, un grup mic din capitala ţării a cules roadele guvernării, în timp ce poporul a plătit preţul. Washingtonul a înflorit, dar poporul nu s-a bucurat de o parte a bogăţiei. Politicienii au prosperat, dar locurile de muncă au fost desfiinţate, iar fabricile au fost închise. Sistemul s-a protejat pe el, dar nu pe cetăţenii ţării noastre. Victoriile lor nu au fost victoriile voastre, triumfurile lor nu au fost triumfurile voastre şi în timp ce ei au sărbătorit în capitala ţării noastre, familiile sărace de pe tot teritoriul nostru nu au avut motive să sărbătorească”, a declarat Trump.

Noul preşedinte al SUA a promis că această colectare a bogăţiei se va încheia la Washington. ”Toate acestea se vor schimba, începând de aici şi acum, pentru că acest moment este momentul vostru, vă aparţine vouă. Le aparţine tuturor celor strânşi aici, acum, şi tuturor celor care privesc în toată America. Aceasta este ziua voastră, aceasta este sărbătoarea voastră, iar aceasta – Statele Unite ale Americii – este ţara voastră. Ceea ce contează cu adevărat nu este ce partid controlează Guvernul nostru, ci dacă Guvernul nostru este controlat de popor”, a precizat Trump.

Deciziile privind comerțul și afacerile cu alte țări vor fi făcute „în beneficiul muncitorilor americani și al familiilor americane”, a mai spus Trump.

Noul președinte al SUA a criticat cheltuielile și ajutoarele pentru forțe militare străine, în condițiile în care SUA „apără alte frontiere naționale, dar refuză să-și apere propriile frontiere”.

Jur în mod solemn că voi îndeplini cu credinţă îndatoririle instituţiei de Preşedinte al Statelor Unite şi că îmi voi consacra toate forţele păstrării, protejării şi apărării Constituţiei Statelor Unite”, sunt cele 35 de cuvinte ale jurământului depus de preşedinte, care sunt prevăzute în Articolul al II-lea al Constituţiei Statelor Unite.

sursa:romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.