Donație din partea Ambasadei Chineze unui academii de arte marțiale din Baia Mare

Sportivii şi personalul Academiei Wing Chun România din municipiul Baia Mare, specializată în arte marţiale, a primit din partea Ambasadei Republicii Populare Chineze la Bucureşti materiale sportive şi logistică în valoare de aproape 10.000 de euro, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie România-China, filiala Maramureş, Florin Bancoş.

‘Donaţia primită din partea Ambasadei Chinei conţine materiale sportive, specifice antrenamentului de arte marţiale pentru copii, tineri şi adulţi. Academia Wing Chun din municipiul Baia Mare este printre puţinele din ţară care oferă antrenamente mixte pentru toate categoriile de vârstă, e principalul organizator al unei competiţii naţionale a stilului de arte marţiale Wing Chun, iar sportivii deţin un impresionant de palmares de premii dobândit în competiţiile interne şi internaţionale’, a spus Florin Bancoş.

În cursul lunii octombrie a anului 2019, ambasadoarea Chinei, Jiang Yu, a participat în municipiul Baia Mare la o demonstraţie publică susţinută de cursanţii Academiei Wing Chun România, rămânând impresionată de pregătirea sportivilor şi preocuparea instructorilor de a promova şi susţine această categorie de arte marţiale.

La nivel local şi regional, Camera de Comerţ şi Industrie România-China filiala Maramureş este implicată în susţinerea activităţilor şi contactelor economice, organizează întâlniri cu oameni de afaceri şi promovează relaţiile culturale dintre Maramureş şi China.

Recent, instituţia a fost implicată în organizarea unei videoconferinţe între medici români şi chinezi pe tema prevenirii, asistenţei medicale specializate în cazul persoanele afectate de COVID-19, dar şi în donarea de materiale şi echipamente sanitare. AGERPRES

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.