DOSARE PENALE PENTRU BRACONAJ PISCICOL

pestiPeste 1.000 de kg. de peşte, 6 ambarcaţiuni, 884 de plase de pescuit şi alte ustensile folosite pentru pescuit au fost ridicate în vederea confiscării de poliţişti în timpul unor acţiuni desfăşurate la nivel naţional, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R..

 Poliţia Română a acţionat la nivel naţional pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

În perioada 28 martie – 4 aprilie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, peste 2.000 de poliţişti din cadrul stucturilor de ordine publică, poliţiei transporturi, poliţiei rutiere şi Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” au desfăşurat aproape 900 de acţiuni punctuale.

La activităţi au participat şi specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Echipele de control au verificat 182 de ambarcațiuni şi 2.129 de autoturisme.

Poliţiştii au constatat 193 de infracţiuni, dintre care 141 prevăzute şi pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura şi 26 la regimul circulaţiei, fiind cercetate 181 de persoane.

De asemenea, au aplicat 1.557 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 403.800 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 1.180 kg. de peşte proaspăt, 848 de plase monofilament, în lungime de peste 33.000 metri şi 36 de plase de pescuit cu fir textil, în lungime de aproximativ 2.500 de metri.

Poliţiştii au mai indisponibilizat 29 de setci, 3 prostovoale, 4 năvoade, 6 ambarcaţiuni, 3 motoare de ambarcaţiuni şi 2 autoturisme.

La data de 31 martie a.c., polițiștii Secţiei 14 Poliţie Rurală Bârca au depistat doi bărbați, de 21 și 28 de ani, ambii din comuna Cârna, după ce ar fi amplasat, într-un bazin piscicol, 10 setci din plasă monofilament şi 2 setci de pescuit comercial, în lungime totală de 1.000 de metri. Asupra acestora au fost găsite 25 de kg. de peşte, specia caras, viu, care a fost eliberat în bazinul piscicol.

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor  de producere, import, comercializare, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament.pesti1

 La data de 2 aprilie a.c., polițiștii ai Direcției de Poliție Transporturi și de la Secția Regională de Poliție Transporturi Bucureşti au depistat o femeie și un bărbat, de 52, respectiv 57 de ani, din Bucureşti, asociați ai unei societăți comerciale, ce dețineau  746 de plase monofilament, în lungime de aproximativ 30.000 de metri, şi 193 plase tip prostovol.

 În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament. Plasele de pescuit, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.