Dosare penale pentru infracţiuni rutiere!

amendaÎn cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri maramureşeni ce acţionau pe drumurile publice au constatat patru infracţiuni la regimul circulaţiei. Ei au depistat un băimărean care a condus un autovehicul deşi are suspendată exercitarea acestui drept şi o femeie şi doi bărbaţi din Satulung, Borşa şi Satu Nou de Sus care au condus vehicule neînmatriculate. În toate aceste cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.

Potrivit articolului 334, alineatul 1 din Codul Penal, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

De asemenea, alineatul 2 prevede că, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă (alineatul 3).

Totodată, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, (alineatul 4).

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.