Două acțiuni de salvare derulate concomitent de Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, în zone diferite ale județului

Marți, 14 iulie, intervenția salvatorilor montani maramureșeni a fost solicitată în cazul a două accidente produse în zone greu accesibile.

Primul apel venit prin 112 a anunțat că o persoană în vârstă, aflată în zona Valea Ghemii, în localitatea Vișeu de Jos, a suferit un accident soldat cu un traumatism cranian. La momentul ajungerii la fața locului, echipa Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș a făcut joncțiunea cu echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș, acordând primul ajutor persoanei care se afla în stare de inconștiență. După stabilizarea victimei, salvatorii montani au efectuat transportul acesteia cu targa UT2000 și cu mașina până la ambulanță.

În timp ce o parte a salvamontiștilor maramureșeni se aflau la Vișeu de Jos, un alt apel la 112 a anunțat că o persoană de sex masculin, în vârstă de 38 de ani, aflată în zona localității Budești, spre Mănăstire, a suferit o criză de epilepsie, în timp ce se afla la câmp. În urma joncțiunii cu echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș, echipa de prim răspuns de la Cavnic a ajuns la fața locului, ajutând la stabilizarea persoanei și la transportul acesteia până la ambulanță.

Salvatorii montani din Maramureș au arătat, încă o dată, că operativitatea și profesionalismul cu care ne-au obișnuit în practicarea meseriei sunt esențiale pentru succesul misiunilor de salvare la care participă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.