Două noi picturi murale în Baia Mare

În cadrul festivalului de artă și cultură urbană “Beyond the Wall”, coordonat de clubul de voluntariat Interact Baia Mare alături de tineri voluntari din oraşul nostru, au fost realizate două noi picturi murale, cu scopul de a aduce o pată de culoare zonelor gri din Baia Mare.

Realizată de către artistul Radu Dumbrava, din Republica Moldova, una dintre picturi, aflată  la adresa bd. Traian nr.2 poate fi considerată o veritabilă operă de artă. Acesta declară că opera este :

„O pictură pe perete care are un efect de 3D.

„ Iris” este una dintre cele mai deosebite flori de pe pământ . Numele acesteia se trage de la numele zeiței Iris, divinitate care menținea legătura între zei și oameni. Pe lângă acest fapt, irisul simbolizează și centrul ochiului nostru, despre care se spune că reprezintă micul grăunte al paradisului care se sălășluiește în fiecare dintre noi.

Artistul moldovean a plecat mulțumit din Baia Mare, adresând doar cuvinte de laudă: „Mulțumesc organizatorilor festivalului pentru o organizare de calitate și pentru o primire călduroasă la festival; Vă apreciez pentru ceea ce faceți și sunt deschis și la alte colaborări pe viitor!”

În cadrul festivalului s-a mai realizat o pictură murală făcută de către un tânăr artist din Brașov, Horațiu Stan. Ilustrația este tot una 3D, dând iluzia de profunzime a peretelui din Skatepark-ul orașului.

Anul acesta Beyond the Wall și-a propus să coloreze cât mai mult orașul prin motto-ul „scare the gray away”. De asemenea, am invitat și publicul să ne ajute la atingerea acestui scop prin organizarea unui workshop de graffiti, unde Horațiu i-a învățat pe tinerii pasionați tehnicile de bază ale aceastei arte.

Ediția a 2-a a fost un succes atât prin operele realizate cât și prin activitățile de Streetdance, Action Sports, Photo Contest și Tattoo Session care nu ar fi fost posibile fără ajutorul sponsorilor.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.