Două noi poduri peste Iza, unul în Bârsana și unul în Nănești!

BarsanaGabriel Zetea: ”Construcția celor două poduri din Bârsana și Nănești reprezintă investiții absolut necesare pentru comunități”

În acest an, prin Ordin de Ministru au fost aprobate două proiecte ale comunității din Bârsana, respectiv construcția a două noi poduri peste Iza, unul în Bârsana și unul în Nănești, cu valori de peste 500.000 de lei fiecare. Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș a fost invitat în Bârsana, la Hramul Bisericii Greco-Catolice din localitate, de viceprimarul localității, Teodor Ștefanca. Cu ocazia acestei vizite, vicepreședintele CJ Maramureș a dorit să vadă locația celor două poduri ce urmează a fi construite și care, pentru locuitorii zonei, vor reprezenta un vis devenit realitate.

”Am ținut neapărat să ajung în Bârsana, alături de Teodor Ștefanca, principalul promotor al acestor două proiecte, pentru a înțelege clar destinația acestor două investiții. În ceea ce privește podul de la Bârsana, acesta deservește o comunitate de peste 100 de suflete. În prezent, oamenii sunt obligați să facă un ocol de câțiva kilometri pentru a ajunge în centrul comunei și, cu o investiție minimă, avem ocazia să eliminăm acest neajuns. Aceeași situație este și la Nănești, unde vorbim de o comunitate mai mică, care are nevoie de o investiție similară, dar în același timp ne referim la multe terenuri agricole aflate în exploatare, la care facilităm accesul proprietarilor.

Nu sunt  singurele investiții în poduri pe care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) le finanțează în acest an, în Maramureș. Facem referire aici și la alte trei poduri în Vișeu de Sus, două în Șieu, unul în Săcel, unul în Bogdan Vodă, unul în Ieud, și acum ne-am referit doar la cele din partea de nord a județului. Sunt investiții absolut necesare pentru comunități, pentru confortul locuitorilor”, a concluzionat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Barsana1Teodor Ștefanca, viceprimar Bârsana: ”Pentru locuitorii din Bârsana realizarea acestor poduri reprezintă un vis devenit realitate”

Viceprimarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca a declarat că l-a invitat pe Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean, pentru a participa, în premieră, la Hramul Bisericii Greco-Catolice din localitate. ”Cu ocazia vizitei în comuna noastră, vicepreședintele CJ a vizitat cele două amplasamente unde se vor construi podurile peste Iza. Unul este în sat Bârsana, zona Valea Slatinii, iar cel de-al doilea în satul Nănești, zona Valea Baltii. ”Oamenii de acolo sunt izolați, nu au cale de acces, iar în caz de evenimente nefericite trec peste puntea de la Mănăstire, care este șubredă, pentru a câștiga timp. Dacă vom construi acest pod la Bârsana, cele 33 de familii vor fi legate direct la șoseaua principală. Fiindcă s-a alocat o primă parte din fonduri pentru fiecare pod, sperăm să începem lucrările chiar din această lună, pentru a putea finaliza până în luna noiembrie. O astfel de investiție ar reprezenta un vis îndeplinit pentru oamenii zonei”, a declarat viceprimarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca.

Acesta a arătat că și podul din satul Nănești este binevenit, deoarece locuitorii comunei au foarte multe proprietăți agricole în zonă, iar în prezent calea de acces o reprezintă o punte care se trece cu piciorul, prin apă, iar cei care doresc să ajungă cu mașina fac un ocol, pe la Oncești. ”Doresc să-i mulțumesc vicepreședintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care s-a aflat la prima vizită în Bârsana, însă s-a ținut de cuvânt de fiecare dată când ne-a promis ajutorul. A facilitat intervenția la Ministerul Dezvoltării pentru alocarea sumelor pentru cele două poduri și ne-a ajutat și cu un microbuz, atât de necesar pentru școala din Bârsana”, a conchis viceprimarul comunei, Teodor Ștefanca.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.