Două obiective de investiții au primit suplimentari în Boiu Mare

Două obiective de investiții și o suplimentare a finanțării (un capăt de 20.000 de lei pentru extinderea alimentării cu apă a localităților Frânceni, Boiereni, Românești și Cătunul Oiuț) au primit fonduri de la MDRAP la această rectificare de buget în Boiu Mare. În ceea ce privește extinderea alimentării cu apă, acest obiectiv a fost finalizat în 2014.

Totodată, prin PNDL se continuă proiectul privind modernizarea drumului comunal DC 59 Prislop, unde s-au alocat 120.000 de lei. ”Comunitatea din Boiu Mare este una extrem de harnică, o comunitate care a știut să atragă fonduri europene în exercițiul financiar 2007 – 2013 în sumă de 2,5 milioane de euro. Banii au fost folosiți pentru modernizarea de străzi, aducțiuni de apă, reabilitarea căminului cultural și a grădiniței, astfel încât aceste finanțări de la MDRAP nu reprezintă decât o completare a serviciilor comunității, pentru nevoile sociale de bază.

Modul modern și european prin care primarul Gavril Pop împreună cu executivul primăriei știu să facă administrație este un model de bune practici pentru restul administrațiilor publice locale din județ. Îi felicit că au reușit să atragă fonduri europene într-un cuantum atât de mare prin muncă cinstită, onestă, corectă și, mai important, foarte rapid.

Am discutat, de asemenea, despre necesitatea finanțării drumurilor județene care fac legătura comunei cu restul județului, comunitatea din Boiu Mare fiind una extrem de răsfirată și izolată din punct de vedere al conexiunilor rutiere și sunt convins că, săptămâna viitoare, la rectificarea de buget a Consiliului Județean vom găsi resurse financiare pentru exercitarea unor lucrări de reparații de bază pe drumurile județene”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.