Cavnic:Două persoane accidentate pe pârtiile de schi au fost salvate

skiLa sfârşitul săptămânii care tocmai s-a încheiat, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine şi Siguranţă Publică Cavnic împreună cu reprezentanţi ai formaţiunii Salvamont Cavnic, au participat la două intervenţii de salvare a unor persoane accidentate pe pârtiile de schi.

Sâmbătă 10 ianuarie a.c., în jurul orei 13.30, patrula de jandarmerie montană aflată în serviciul de patrulare în zona pârtiei Icoana, din staţiunea Cavnic, a fost solicitată să intervină în sprijinul unei persoane accidentate pe pârtia de schi, în urma ciocnirii cu o altă persoană.

Jandarmii împreună cu reprezentanţii Salvamont, i-au acordat primul ajutor persoanei accidentate, respectiv Flavius C. de 39 ani, din localitatea Cavnic, care acuza dureri puternice la membrul inferior stâng, fiindu-i imobilizat prin atele. Acesta a fost coborât la baza pârtiei unde a fost preluat de către un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, pentru efectuarea unor investigaţii de specialitate.

În aceeaşi zi de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, jandarmii montani aflaţi în patrulare în zona pârtiei Icoana din localitatea Cavnic, au intervenit pentru salvarea unei persoane accidentate la baza pârtiei.

G.B. de 15 ani din Călineşti Oaş, judeţul Satu Mare, a primit primul ajutor din partea echipajului de jandarmerie şi salvamont, fiindu-i imobilizat antebraţul stâng, după care fost preluat de către un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „ Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

Având în vedere că pe timpul sezonului de iarnă se produc precipitaţii abundente cu ninsori, pe unele sectoare de drum se pot produce avalanşe, care pot bloca accesul autovehiculelor şi chir al pietonilor.

Recomandăm tuturor cetăţenilor urmărirea cu atenţie a stării drumurilor publicată prin mijloacele mass-media sau site-uri de specialitate şi respectarea indicatoarelor rutiere instalate în acest scop, privind producerea avalanşelor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.