Dr. Viorica Cherecheș, deputatul liberal de Maramureș, alături de oameni dragi din Someș Uileac

Dr. Viorica Cherecheș, deputatul liberal de Maramureș a fost duminică, 30 Septembrie, alături de maramureșenii din Someș Uileac pentru a-i cinsti pe eroii care și-au dat viața în cele două războaie mondiale. Comunitatea i-a evocat pe cei 43 de martiri prin sfințirea unei troițe care a fost ridicată în curtea bisericii ortodoxe din sat.

„O duminică specială, o sărbătoare de suflet pentru mine și pentru oamenii dragi din Someș Uileac. Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu că mi-a îndreptat pașii să ajung în minunata comunitate. Am ascultat cu toții Cuvântul de învățătură al preotului, un moment important pentru familiile eroilor care s-au jertfit pentru libertate. Eroi sunt și bunicii, părinții, profesorii care ne-au învățat, medicii care ne salvează și preoții care îi educă pe copii să fie spirituali și care adună și întăresc comunitatea.

Trebuie să ne aducem aminte în fiecare zi de cei care s-au sacrificat pentru noi și m-am bucurat să văd mulți copii la acest eveniment deosebit. Poate că astăzi nu au înțeles, dar peste câțiva ani își vor aduce aminte că părinții lor și-au dat viața pentru ca noi să fim împreună, să nu fim dezbinați. Ziua frumoasă, soarele care ne-a încălzit cu razele lui de lumină, au  dovedit că am fost cu sufletul deschis în comunitatea din Someș Uileac”, a spus dr. Viorica Cherecheș.

 

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.