Drept la replică – USR Maramures- Deputat Adrian Todoran : USR Maramureș, niște mincinoși penibili”

Referitor la articolul publicat in data de 25 februarie 2017, cu titlul „Deputat Adrian Todoran : USR Maramureș, niște mincinoși penibili”, in virtutea dreptului la replica, precizăm urmatoarele:

Proiectul de lege vizat ar fi putut fi amendat in sensul modificarii datei mentionate la art. 8, in sensul prelungirii perioadei de aplicabilitate. Deci posibilitati existau, lipseste doar vointa politica sau interesul de a le pune sau nu in practica. Cu atat mai mult cu cat  parlamentarii de la celelalte partide ar fi putut vota o modificare a datei, ar fi fost in interesul general sa se voteze proiectul de lege.

Deci nu era firesc, asa cum s-a mentionat in articol, sa se voteze respingerea, tocmai pentru ca acesta este rolul legiuitorului, sa legifereze, ceea ce s-ar fi putut prin amendarea acestui proiect de lege in sensul prelungirii aplicabilitatii si pentru anul curent.

VEZI:Deputat Adrian Todoran : USR Maramureș, niște mincinoși penibili

Raportat la afirmatia ca proiectul de lege nu are relevanta, aceasta este falsa, fiind arhicunoscut faptul ca, din pacate, exploatarea de masa lemnoasa este insuficient reglementata si a dus in ultimii ani la reducerea substantiala a padurilor pe intreg cuprinsul tarii.

Acesta ar fi fost rolul principal al acestui proiect, de a reglementa, printr-un
control mai strict, exploatarile de masa lemnoasa. Ca exemplu, articolul 5 din acelasi proiect de lege mentioneaza in mod explicit „suspendarea exporturilor si a livrarilor intracomunitare de materiale lemnoase, pana la obtinerea de catre solicitanti a Licentei, in conditiile prezentei legi.”

Conducerea Filialei USR Baia Mare

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.