Dreptatea dusă până la capăt

Într-o democrație stabilă și consolidată, justiția este o sferă independentă și nepolitizată.

Este primordial pentru România ca politicul să se supună justiției și nu invers. Aceasta rămâne totuși o luptă ce îi este atribuită în primul rând viitorului Președinte, întrucât după 9 ani de suprimare a independenței justiției, acesta va trebui să se asigure că nimeni nu poate fi deasupra legii, pentru că în cele din urmă toți suntem egali în drepturi și în obligații. Schimbarea în ceea ce privește liberalizarea justiției a început o dată cu numirea lui Victor Ponta în funcția de Prim-ministru, și am curajul să spun că aceasta a fost una din singurele decizii luate de Traian Băsescu în favoarea cetățenilor României. Trebuie să continuăm procesul prin care putem duce dreptatea până la capăt.

Justiția este un serviciu public, iar independența acesteia vine la pachet cu o luptă susținută împotrivă corupției și cu întărirea statului de drept care protejează cetățenii cu tot ansamblul drepturilor și libertăților lor. Așadar trebuie să avem în vedere 3 elemente independente și totuși conectate între ele.

În mod cert, corupția este mai mult decât o problemă de fond, este o sursă majoră de sărăcie, cauzată de funcționarea deficitară a unor instituții. Cred că prin combaterea hotărâtă a corupției, statul își va recâștigă încrederea și respectul cetățenilor, însă acest lucru este realizabil doar dacă Președintele ajută la consolidarea instituțiilor publice, la aplicarea strategiilor realizate în ultimii 2 ani în care România a avut cele mai bune rapoarte MCV și dacă va permite implementarea legislației europene privind confiscarea extinsă a averilor ilicite. Victor Ponta, consideră luptă împotriva-corupției ca fiind unul din cele mai importante obiective din programul prezidențial, pe care și-l asumă cu aceeași responsabilitate cu care și-a asumat și programul de guvernare din 2012.

În timp ce Victor Ponta face eforturi constante pentru ca românii să se bucure de dreptate și de un sistem juridic performant din care să fie eliminat controlul politic, candidatul ACL duce o proprie luptă împotrivă justiției în procesul incompatibilității. Cred că faptul ca nu a cerut urgentarea unei decizii definitive a Curții Supreme este o dovadă clarificatoare a caracterului și a vinovăției sale. Personal, ca simplu cetățean refuz să mă reprezinte o persoană lipsită de integritate. Prefer să stau alături de un om corect ce lasă justiția să își facă datoria. Aleg să privesc spre viitor alături de singurul politician care în pofida criticilor, a propus actualii conducători ai instituțiilor din justiție atât de apreciați de cetățeni și de partenerii europeni deopotrivă.

Abordarea proaspătă cu care a guvernat până în prezent Victor Ponta va fi continuată și în următorii 5 ani, dacă îi acordăm încrederea pe care de altfel și-a câștigat-o cinstit în față dumneavoastră până în prezent. Avem nevoie de un Președinte care apreciază și valorifică democrația!România Puternică merită un PREȘEDINTE CARE CONSTRUIEȘTE UN SISTEM JURIDIC DREPT PENTRU TOȚI CETĂȚENII!

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.