Drumurile comunale DC 92 și DC 94 din Fărcașa au primit finanțări importante de la Ministerul Dezvoltării Regionale!

Farcasa1Gabriel Zetea: Drumurile comunale DC 92 și DC 94 din Fărcașa au primit finanțări importante de la Ministerul Dezvoltării Regionale

Zilele trecute, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a efectuat o vizită de lucru la administrația publică locală din Fărcașa, pentru a vedea la fața locului care este stadiul implementării programelor finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Programul Local de Dezvoltare Locală (PNDL), aprobat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) 28 din 2013.

Vorbim, în Fărcașa, despre câteva proiecte foarte importante pentru comunitate, respectiv reabilitarea drumului comunal (DC) 94, reabilitarea și construcția DC 92, (drumul de acces către depozitul ecologic al Consiliului Județean Maramureș) și extinderea rețelei de canalizare și aducțiune de apă. Pe lângă discuțiile care au fost purtate în sediul Primăriei Fărcașa cu edilul localității, Ioan Stegeran, viceprimarul Floare Mureșan și aparatul tehnic al instituției, vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a efectuat și vizite în teren pe șantierul DC 92 și la amplasamentul viitorului depozit ecologic al Consiliului Județean Maramureș.

FarcasaGabriel Zetea: Drumul spre depozitul ecologic al Consiliului Județean ar putea fi finalizat la începutul anului 2016

”Pentru ca proiectul județului Maramureș, Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor să devină funcțional este nevoie, în primul și în primul rând, de construcția drumului de acces la amplasamentul depozitului, și vorbim aici de 5 km de drum destinat traficului greu, care să facă legătura cu drumul județean și depozitul propriu-zis. Este o investiție importantă și cu o valoare mare, respectiv peste 15 milioane de lei pentru a finaliza întreg proiectul comunității, adică 5 km până la depozit și alți 4 km în continuare, bani care nu putem să îi accesăm decât de la Ministerul Dezvoltarii Regionale. În anul 2015, și mă bucur că am avut asentimentul colegilor din Consiliul Județean, am considerat prioritare două proiecte în județul Maramureș: podul de la Ulmeni, peste Someș, între Ulmeni și Chelința și drumul de acces la Depozitul ecologic”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Acesta a arătat că există un necesar pe ambele proiecte, pentru acest an, de peste un milion de euro pentru fiecare, pentru ca ritmul lucrărilor să fie unul susținut, executantul lucrării să nu aibă întârzieri și, la începutul anului 2016, să se reușească finalizarea celor două proiecte. Sigur că nu sunt singurele proiecte ale administrației din Fărcașa, care ne-a obișnuit deja cu un ritm ridicat și cu un număr mare de proiecte. În acest an vom obține finanțări importante și pe DC 94, și pentru continuarea lucrărilor la aducțiunile de apă și canalizare. Sper din tot sufletul să reușim obținerea finanțării pentru un proiect susținut de Compania Națională de Investiții, respectiv bazinul de înot din Fărcașa, pentru că trebuie să înțelegem că unele comunități au reușit deja să ofere minimul necesar satisfacției sociale și gândesc acum proiecte care să dezvolte în continuare comunitatea”, a declarat vicepreședinte Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.