Duruș: „Cetățenii României trebuie tratați la fel”

Comisia pentru muncă din Camera Deputaților a amânat dezbaterea proiectului USR privind eliminarea unor pensii speciale. Proiectul zace de doi ani prin sertare. O dată cu învestirea noului Guvern, USR a condiționat susținerea în Parlament de adoptarea proiectului privind eliminarea pensiilor speciale.

Președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, Adrian Solomon (PSD), nu a pus pe ordinea de zi proiectul. În consecință, propunerea USR nu are raportul comisiei, care este obligatoriu. „Pensiile speciale trebuie abrogate pentru anumite categorii. Ne costă anual 9 miliarde de lei. Cetățenii României trebuie tratați la fel, pentru că plătim la fel taxe. Fiecare trebuie să ia pensie după cât contribuie din venitul său la stat”, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților, Vlad Emanuel Duruș, dezamăgit de amânarea votului.

Proiectul USR propune desființarea pensiilor speciale pentru 7 categorii profesionale: parlamentari, functionarii parlamentari, judecătorii Curții Constituționale, corpul diplomatic și consular, angajații Curții de Conturi, personalul aeronautic civil navigant profesionist și personalul auxiliar al instanțelor și al parchetelor. În plus, vor fi plafonate pensiile magistraților și pensiile militare.

(P)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.